kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Rehine krizi trajediyle bitti

Yeni Haber
Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) yaşanan rehine krizi son buldu. Silahlı kişi elinde tuttuğu iki rehineden birini öldürdükten sonra kendisini de intihar etti.

Olay, NASA'nın Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'nde yaşandı. NASA, silahlı kişinin sözleşmesi olarak çalışan Bill Phillips olduğunu açıkladı. Silahlı kişinin rehine olarak aldığı kişilerin David Beverly ve Fran Crenshaw olduğu belirtilirken bu isimler polislerce henüz doğrulanmadı.

NASA Sözcüsü Doug Peterson, bu olayın ardından güvenlik tedbirlerini gözden geçireceklerini açıkladı. Peterson, "Herhangi bir organizasyon, ciddi bir şekilde güvenlik tedbirlerini gözden geçirir." dedi. NASA yetkililer, olay nedeniyle projelerinde bir gecikme olmayacağını açıkladı.

Polis Dwayne Ready, silahlı kişi ile görüşmeye çalışırken silah seslerinin duyulduğunu belirtti. Ready, "Silahlı kişinin, intihar edebileceğini düşünerek binaya girmeye karar verdik. Özel birimler, binaya girdiğinde silahlı kişinin kafasına kurşun sıkarak öldüğünü gördüler. Aynı katta, bir rehinin de ölü bedeni ile karşılaşıldı." dedi.

Erkek rehine, ölü bulunurken kadın rehine de bağlı bir şekilde yerde yatarken bulundu.

AA