Kalp ve kansere karşı tuzu azaltın
ABD'deki Harvard Tıp Okulu'nda yapılan 15 yıllık bir araştırma yiyeceklerde tuzu azaltmanın kalp hastalıkları ve kanser riskini düşürdüğünü ortaya çıkardı. Buna göre, daha az tuz yemek kalp ve damar hastalıklarını dörtte bir, kalp krizi riskini de beşte bir oranında azaltıyor. Uzmanlar, günlük tuz alımının 6 gramı geçmemesi gerektiği uyarısında bulunarak, tuz tüketimini biraz azaltmanın, kalp ve damar hastalıkları riskine büyük etkisi olduğunu vurguladı.
Yayın tarihi: 21 Nisan 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/21//haber,F3CD6BE4301B44709C1309E24C2B077B.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.