Şu an
9 Nisan 2007 - Pazartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
8 Nisan 2007, Pazar
Gurme
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
Piyasadaki rakı çeşidi arttıkça rakı severlerin seçimleri de renklendi. Rakı mönüsünü zenginleştiren mekânlar ve rakı üreten firmalar da bu gelişimden memnun. Peki bunca çeşit rakıyı birbirinden ayıran özellikleri biliyor musunuz?.Birkaç yıl öncesine kadar rakı içmek daha zahmetsizdi. "Bir duble ya da bir küçük rakı," dediğinizde iki çeşit rakıdan biri önünüze gelirdi. Ama şimdi onlarca çeşit arasından bir karara varmak zorundasınız. Bu kadar yeni çeşit çıkınca farklarını merak ediyor insan.Nerede o eski meyhaneler? Biz de gurme yazarımız Ahmet Örs, SABAH Yayın Koordinatörü Şule Talu ve Haber Müdürü Özay Şendir'i alarak rakıları keşfe çıktık. Belirtmekte fayda var; bu profesyonel bir rakı tadımı olmadığı gibi amaç da hüküm vermek değil....
Temiz İnternet Kampanyası
SABAH gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla "Temiz İnternet" kampanyası başlattı.....
AIDS: Tak bir kırmızı kurdele!
HIV+ dans ederken, beraber yemek yerken, gülerken, dertleşirken, yardımlaşırken geçmez! HIV+...
Nostradamus'un sırlar dünyası
Nostradamus'un kehanetleri gerçek mi oluyor? Son depremler Fransız kâhinin işaret ettiği 2012'deki...
'E' harfiyle besleniyoruz
Yediğimiz, içtiğimiz hemen her şeyde katkı maddesi var. En bilinen katkı maddeleri, emülgatörler, boyalar, asitler, koyulaştırıcılar ve tatlandırıcılar....
Avrupalılar güne balıkla, Asyalılar ise pilavla başlıyor
Coğrafi farklılıklar kahvaltı sofralarına da yansıyor. Çay, zeytin, peynir ve ekmeğin eksik olmadığı geleneksel Türk kahvaltısının yerini Rusya'da havyar, Japonya'da soya, Pakistan'da ise köri alıyor....
Sıla özel mönüsü
Geçen hafta Avrupa Yakası’ndaki oyuncuların ve karakterlerin sevdikleri yemekleri sorup tariflerini de yayımlamıştık. Peki Sıla’da kimin hangi yemeği sevdiğini de merak ediyor musunuz? İşte dizi semalarında en sevilen yemekler....
'Aşk olmadan aş pişmez'
Ton balığı ve kalamardan yapılmış bir döner, karabiberli çilek ya da sebzelerden yapılmış havyar... Hayatta en büyük tutkusu yemek yapmak olan Hollandalı ünlü şef Rudolf Van Nunen, yaratıcılıkta sınır tanımıyor....
Yemek mucitleri
Siz hiç zeytinyağı havyarı yediniz ya da toz halinde zeytinyağına ekmek bandınız mı? Bu adamlar bandı....
'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
Boğaz'da yavaş ama emin adımlarla ilerleyen kebapçılar, 'Boğaz'da balık' klasiğinin tahtına göz dikti. Asya ve Avrupa yakalarının sahil yolunda yer alan üç kebapçının yanı sıra üç ünlü balıkçıya da "Boğaz'da neler oluyor?" diye sorduk....
Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz
Türkiye, zeytinyağı üretiminde dünyada beşinci. Ama her şeyde olduğu gibi, bunda da değer bilemiyor, güzelim yağımızın kalitesini düşürmek için elimizden geleni yapıyoruz....
En pahalı gurme ürünü
16 çeşidi olan trüf, sadece belli bölgelerde yetişen ve kısa bir dönemde bulunabilen özel bir mantar türü. Toprak altından çıkarılan trüfün iyisi yumrularının yuvarlaklığı ve uygun sertlikte olmasından anlaşılıyor....
Matmazel Suzette'e adanmış yemek
Yumurtayla yapılan pek çok yemek var. Krep de onlardan biri. Dünya mutfaklarında farklı pişirme yöntemleriyle farklı adlar alan krebe ilk olarak Eski Roma'da, gurmelerin atası Apicius'un tariflerinde rastlanıyor....
Mutfakta Japon var
Japon bir grubun Türk mutfağını ele geçirme çalışmaları yaptığını duyunca düşüyoruz yollara (İstanbul'da artık bakkala ekmek almak için bile çıksanız trafik yüzünden kendinizi, deve sırtında çöl geçiyorsunuz gibi hissediyorsunuz)....
Diğer Gurme Haberleri
Uçakta domates suyu içilir
Bayram baklavasız olmaz
Bayramda Boğaz manzaralı fasıl
Adına destan yazılan lezzet: Pastırma
Kimsenin sarhoş olmadığı bira şöleni
Müslüman mahallesinde İsveç köftesi
İftarı nerede yapalım?
Bardacık inciri başka
Birahanede tarihi yudumlama zevki
Yazarlar
AHMET ÖRS
Türk Dünya hizmet sektöründe her yere bayrak diken
THY ikramının Viyana'da yaşayan bir ...
Balçiçek Pamir
Gülse Birsel
Öncel Öziçer
Turgay Noyan
Ahmet Örs
Kazım Kanat
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
'Şovmenlerin kof ego sorunu var'
Şok, Dikkat Şahan Çıkabilir, Bir İş Lazım gibi formatların yaratıcısı Alper Mestçi, pek çoğuyla çalıştığı televizyon şovmenlerinin kendinden akıllı adamlara tahammülü olmadığını söylüyor....
Yoros Kalesi'nde göbek atmak
Boğaz'a nazır bir tepede, kim, neden kafa çekip göbek atar? Bu mantıklı mıdır? Eğer mantıksızsa, biz milletçe ayık kafayla neden saçmalayıp duruyoruz?....
'Yemekten daha keyifli işler de var'
Yemek Yapmayı Hiç Sevmiyorum adlı kitabın yazarı Semin Sayıt, muftağa girmekten hoşlanmayanlar için pratik tarifler veriyor....
Teknoloji
Bilim Oscar'ı bir Türk'e verildi
Akademi dünyasının Oscar'ı olarak nitelendirilen ve 1963 yılından beri verilen R&D100 (Araştırma ve Geliştirme) ödülü bu yıl bir Türk'ün oldu....
Net erkekleri ve gençleri bağımlı yapıyor
Balıklı Rum Hastanesi Anatolia Klinikleri Şefi Prof. Dr. Mansur Beyazyürek, teknolojinin getirdiği yeni bağımlılık türlerinden ''internet bağımlılığının'' en çok gençler ve 18-35 yaş arası erkeklerde görüldüğünü bildirdi....
İnternet suçlarına düzenleme
TBMM Adalet Alt Komisyonu, internet ortamında işlenen bazı suçlarla mücadeleyi öngören kanun tasarısı üzerindeki çalışmalarını tamamladı....