Kalp sağlığı için zeytinyağı
Türkiye genelinde en az kalp hastalıklarının Ege Bölgesi'nde gözlendiğini belirten uzmanlar, bu bölgede zeytinyağı, balık ve sebze yemeklerinin çok tüketilmesinin etkili olduğuna dikkat çekiyor. "Karadeniz Bölgesi'nde kalp hastası fazladır. Bunun nedeni de yoğun tereyağı tüketilmesidir" diyen Prof. Dr. Ramazan Özdemir, şöyle devam ediyor: "Kalp hastalıklarına yakalanmamak için sigaradan ve yağlı yiyeceklerden uzak durun. Yemeklerinizde katı yağ yerine zeytinyağı kullanın. Kızartmalardan kaçının. Kadınların menopoz öncesi erkeklere göre kalp krizi riski az, ancak menopoz sonrası bu risk artıyor. Sigara içmek de kadınlarda kalp krizi riskini artıran önemli bir etken. Bu arada çocukları da cips, fast food ve hamburger türü yiyeceklerden uzak tutun. "
|