|
|
Lezzet güneşi
Kalbura bastı Su ve şekeri karıştırıp, 10 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edin, bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Un, yoğurt, sıvıyağ, margarin, tozşeker, karbonat ve limon suyunu karıştırıp, yoğurun. 30 dakika dinlendirin. Hamuru küçük ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, 5 cm. çapında elle açın. Rendenin iri tarafına koyun, rende izi olacak şekilde bastırın. Hamurun ortasına yarım ceviz koyup, boş kalan kısımları cevizin üzerinde birleştirin. Birleşen kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin. Kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz, üzerlerine soğuk şerbeti dökün. En az yarım saat dinlendirip, servis yapın.
Malzemeler * 3.5 su bardağı un (elenmiş) * 1 su bardağı yoğurt * 1 çorba kaşığı sıvıyağ * 1 su bardağı margarin (eritilmiş, soğutulmuş) * 1 su bardağı tozşeker * 1 kaşık karbonat * 1/2 adet limon suyu * 100 gr. ceviz (sadece ikiye bölünmüş)
Şerbeti: * 2 su bardağı tozşeker * 3 su bardağı un * 1 çorba kaşığı limon suyu
|