|
Elmalı adana kebap
Elmayı 6 adet halka şeklinde dilimleyin. Tereyağına tozşekeri ilave edip, tereyağı eriyinceye kadar ısıtın. Elmaları katın ve her iki yüzleri hafif kahverengi oluncaya kadar karamelize edip, tabaklara paylaştırın. Domatesi küp doğrayın. Domates, adaçayı ve acissoyu hızlı ateşte ve sallayarak 2-3 dakika pişirip, hazırladığınız sosu elma dilimlerinin üzerlerine paylaştırın. Adana kebapları, ambalajının üzerindeki önerilere göre ısıtıp, soslu elmaların üzerine yerleştirerek servis yapın.
Malzemeler * 1 paket hazır adana kebap * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 çay kaşığı tozşeker * 1 adet büyük boy yeşil elma * 1 adet büyük boy domates * 4 adet adaçayı yaprağı (ince kıyılmış) * 1 çay kaşığı acisso
|