kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kesilme şekilleri lezzette etkili
'Lüks gıdaya ve israfa karşıyız'
Kesilme şekilleri lezzette etkili

Kesilme şekilleri lezzette etkili

"Hayvan öldürüleceğini anladığında lezzeti azalıyormuş. Ütopik ama mantıklı".

- Hayvan hakları ve öldürme yöntemleri de ele alındı mı konferansta?
- T.B: Bir tanesi sırf bunun üzerine konuşma yaptı. Şaka değil adam milyonlarca dolar harcamış ve araştırma yapmış. Hayvan öldürüleceğini anladığında lezzeti azalıyormuş. Bunun üzerine kuzuları kesmeye tek tek değil, üçer üçer yollamaya başlamışlar. İkisi geri dönüyor ve bir dahaki sefere gittiğinde öldürüleceğini anlamadığı için korkmuyormuş. Böylece de eti daha yumuşak oluyormuş. Ütopik ama mantıklı. Gülüyoruz ama kestiğimiz hayvana bile iyi davrandığımızda fark oluyor demek ki. Yapılır, yapılmaz bilemem ama bir mantık var.

-
S.E:
Bir Japon usta da balığı pişirmeye hazır etme aşamasında, iğne ile sinir sistemini şok ederek öldürdü. Adam çıktı konferansta balığı gözümüzün önünde öldürdü. Sonrada bir güzel pişirip tattırdı.

- Lezzet kadar koku da önemli midir yemekte?
- T.B: Çok. Örneğin bizim çok sevdiğimiz, eğlenceli bir restoran var yurtdışında. Şef takılı kalmış çocukluğundaki şekerci dükkânlarının kokusuna. Her yemek için farklı bir koku geliştirmiş. Yemeklerle beraber, hani kozmetik mağazalarında parfümlerin sıkıldığı kartlar vardır ya, onlar da geliyor. "Olmaz böyle şey," diyorsunuz. Önce koklayıp sonra yemeği yiyorsunuz. Ama oluyor. İnanılmaz şekilde o koku, o yemekle uyuyor. Adam oturmuş, aylarca buna kafa yormuş ve bulmuş.
- S.E: Koku, yemeğin tamamlayısıcıdır. Bizim burada verdiğimiz çok lezzetli bir yemek vardı. Ağızda dağılıyor, yumuşacık ama kokusu çok kötü. Daha servis asansörünün kapağını açar açmaz, rahatsız oluyorsunuz. Kaldırdık mecburen bu yemeği mönüden.

- Son olarak fiyatlarınızdan ve müşteri portföyünüzden de bahsedelim. Bu ödülü aldıktan sonra çok pahalı diye gelmekten çekinenler olabilir?
- T.B: Hayır, biz asla lüks ve çok pahalı bir restoran olmayı amaçlamadık. Buraya gelip "Çorba ne kadar?" diyenler var. "Çok şekersin, sana bedava, yeter ki her gün gel," diyesim oluyor.
- S.E: İş kadını da, sanatçı da, öğrenci de herkes gelsin istiyoruz biz.
DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ
 'En kötüsü yanağı okşanan gazeteci olmak!'
 'Suna'nın kafa yapısı solcudur'
 'Kullanım süresi dolmuştur'
 'Sanat tek taş yüzük gibidir'
 Hüzünlü bir Türkiye hatırası
 Türk mayosu Guess kızıyla Havana'da
 'Gazete sahibi olsaydım yarışmaya katılmazdım!'
 'Burberry kadınından nefret ederim'
 'Hıristiyan ya da Musevi bir kızla evlenebilirdim'
 'O çantayı Eda'ya aldırtmam'
 'Aleyhimize yazmak zevkli hale gelmiş olabilir'
 Mimariye stil kazandıran adam
 Gaylerle yürümeye geliyor
 'Stadı ısıtacaklarına evlerindeki ampulü değiştirsinler'
 'Tuğba'nın aklı ıstakoz seçmeye ermez'
 'Okan puan alamaz çünkü şişman'
 Şampiyonluk maçının perde arkası
 'İstifam Terim'i rahatlattı'
 'Her ülkenin kendine göre bir cinselliği var'
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
  » Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
Herkes Mersin'e gidince işler tersine döndü
Herkes Mersin'e gidince işler tersine döndü
Trabzon'dan sonra dikkat çeken kentler arasında ilk sırayı alan...
New York'lu olmak ya da olmamak
New York'lu olmak ya da olmamak
Karışıklığı, trafiği, müzikalleri, galerileri ve...
Avensis sanılan Corolla
İbrahim; "Abi Rahşan bize bir Avensis bırakmış," dedi. "Olmaz İbo. Corolla...
'Uçan sarayla tanışın'
Dünyanın en büyük yolcu uçağı, Amerikalı tasarım şirketi tarafından bir Arap...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.