kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
SMS:
4122-MUTFAK MESAJ
 

Lezzet Güneşi

Zencefilli sebze çorbası
Et, kırmızı biber, soğan ve sarmısakları hafif yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında malzemeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra sarmısakları sıkarak kabuklarını çıkarın. Etli kırmızı biberleri temizleyin. Isıtılmış yağa zencefil, tane kimyon ve tane kişnişleri ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Patatesleri katıp, sebze suyunu ekleyin, kapağı kapalı olarak, kaynama noktasına kadar hızlı ateşte ısıttıktan sonra ateşi kısın ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Sarmısak, soğan, etli kırmızı biber, tuz ve karabiberi ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin, tekrar tencereye aktarıp, ısıtın.

MALZEMELER
*
3 adet etli kırmızı biber (ikiye kesilmiş)
* 1/4 adet kırmızı soğan
* 2 diş sarmısak (kabuklu)
* 3 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 5 cm. taze zencefil (rendelenmiş)
* 1 çay kaşığı tane kimyon
* 1 çay kaşığı tane kişniş
* 1 adet büyük boy patates (iri doğranmış)
* 900 ml. sebze suyu
* 4 çorba kaşığı krema
* Tuz
* Karabiber (arzu edilen miktarda)

Peynirli helva
Yağı derin bir tencerede veya tavada eritin. Unu yavaş yavaş dökün, karıştırarak, pembeleşinceye kadar kavurun. Daha önceden iyice ufaladığınız peyniri ekleyin. Peyniri una yedirmeye çalışın. Peynir eriyince tozşekeri dökün. Peynir içinde kaybolunca kendiliğinden yağlanır. Bu durumda helva kıvamına gelmiş demektir. Servis tabağına alıp, kaşık yardımıyla iyice yayın. Çok soğumadan dilim dilim keserek servis yapın.

MALZEMELER
* 1,5 su bardağı un
* 2 su bardağı tozşeker
* 1/2 kg. tuzsuz peynir veya dil peyniri
* 1/2 paket tereyağı

Bademli köri soslu hindi
Tereyağın yarısını ısıtın, hızlı ateşte etlerin her iki yüzünü 4'er dakika pişirip, tavadan alın. Kalan yağı ilave edip ısıtın ve soğanları katın. Karıştırarak soğanlar sararıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika soteleyin. Elma dilimlerini ilave edip, elmalar yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Köri, krema, badem, tuz ve karabiberi katıp, harmanladıktan sonra etleri yerleştirin ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirip, pilav veya sotelenmiş sebzeyle birlikte servis yapın.

MALZEMELER
*
1 paket hindi bonfile
* 80 gr. tereyağı
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 adet orta boy ekşi elma (ince karpuz dilimi doğranmış)
* 1 çay kaşığı köri
* 400 ml. krema
* 100 gr. badem (soyulmuş, kavrulmuş)
* Tuz
* Karabiber

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 05-03-2007
 Vişneli muhallebi   / 04-03-2007
 Lezzet güneşi   / 01-03-2007
 Lezzet güneşi   / 28-02-2007
 Kabak yemeği   / 27-02-2007
 Soğanlı pizza   / 26-02-2007
 Lezzet Güneşi   / 25-02-2007
 Lezzet Güneşi   / 23-02-2007
 Domatesli rezene çorbası   / 22-02-2007
 Lezzet güneşi   / 21-02-2007
ÖZAY ŞENDİR
Aysun'un temiz çamaşırları
Aysun Kayacı'nın iç çamaşırlı...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Powerturk ödülleri ve perde arkası
Geçtiğimiz günlerde...
RAHŞAN GÜLŞAN
Erol Köse Sana Ne?
Erol Köse, o dönem jüri üyeliği...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Zencefilli sebze çorbası
Et,...
Doğu'da kızlık zarı diktirmek yaygın
Doğu'da kızlık zarı diktirmek yaygın
Evlenmeye hazırlanan genç kızlar için kızlık zarı kabusa dönüşünce...
Her öğün elma ye, sağlıklı kal
Her öğün elma ye, sağlıklı kal
Düzenli tüketilen elmanın, soğuk algınlığından kabızlığa kadar...
Dünyanın bir ucunda Musti şarkısı çalıyor
Dünyanın bir ucunda Musti şarkısı çalıyor
Lüks ve gösterişli markaların satıldığı Amerika Portland'daki Saks...
Çeşme konseri Yunanlılar'la dolup taşacak
Çeşme konseri Yunanlılar'la dolup taşacak
Sahnelerin genç assolisti Petek Dinçöz'ün 10 Mart'ta Çeşme Altın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.