Lezzet Güneşi
Zencefilli sebze çorbası Et, kırmızı biber, soğan ve sarmısakları hafif yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında malzemeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra sarmısakları sıkarak kabuklarını çıkarın. Etli kırmızı biberleri temizleyin. Isıtılmış yağa zencefil, tane kimyon ve tane kişnişleri ilave edin. Kısık ateşte karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Patatesleri katıp, sebze suyunu ekleyin, kapağı kapalı olarak, kaynama noktasına kadar hızlı ateşte ısıttıktan sonra ateşi kısın ve yaklaşık 30 dakika pişirin. Sarmısak, soğan, etli kırmızı biber, tuz ve karabiberi ilave edip, 5 dakika daha pişirin. Püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin, tekrar tencereye aktarıp, ısıtın.
MALZEMELER * 3 adet etli kırmızı biber (ikiye kesilmiş) * 1/4 adet kırmızı soğan * 2 diş sarmısak (kabuklu) * 3 tatlı kaşığı zeytinyağı * 5 cm. taze zencefil (rendelenmiş) * 1 çay kaşığı tane kimyon * 1 çay kaşığı tane kişniş * 1 adet büyük boy patates (iri doğranmış) * 900 ml. sebze suyu * 4 çorba kaşığı krema * Tuz * Karabiber (arzu edilen miktarda)
Peynirli helva Yağı derin bir tencerede veya tavada eritin. Unu yavaş yavaş dökün, karıştırarak, pembeleşinceye kadar kavurun. Daha önceden iyice ufaladığınız peyniri ekleyin. Peyniri una yedirmeye çalışın. Peynir eriyince tozşekeri dökün. Peynir içinde kaybolunca kendiliğinden yağlanır. Bu durumda helva kıvamına gelmiş demektir. Servis tabağına alıp, kaşık yardımıyla iyice yayın. Çok soğumadan dilim dilim keserek servis yapın.
MALZEMELER * 1,5 su bardağı un * 2 su bardağı tozşeker * 1/2 kg. tuzsuz peynir veya dil peyniri * 1/2 paket tereyağı
Bademli köri soslu hindi Tereyağın yarısını ısıtın, hızlı ateşte etlerin her iki yüzünü 4'er dakika pişirip, tavadan alın. Kalan yağı ilave edip ısıtın ve soğanları katın. Karıştırarak soğanlar sararıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika soteleyin. Elma dilimlerini ilave edip, elmalar yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Köri, krema, badem, tuz ve karabiberi katıp, harmanladıktan sonra etleri yerleştirin ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirip, pilav veya sotelenmiş sebzeyle birlikte servis yapın.
MALZEMELER * 1 paket hindi bonfile * 80 gr. tereyağı * 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) * 2 adet orta boy ekşi elma (ince karpuz dilimi doğranmış) * 1 çay kaşığı köri * 400 ml. krema * 100 gr. badem (soyulmuş, kavrulmuş) * Tuz * Karabiber
|