Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Yanıç MALZEMELER * 300 gr. un (elenmiş) * 200 ml. su * 1 adet yumurta * 1 çorba kaşığı yoğurt * 300 gr. kıyma * 1 adet soğan (rendelenmiş) * Tuz * Karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 çorba kaşığı tereyağı Unun ortasını havuz şeklinde açın, su, yumurta, yoğurt ve çok az tuzu koyup, dairesel hareketlerle una yedirin. Düz ve unlu bir zeminde hamur özleşene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Üzerine un serpip, mutfak havlusu ile örtün ve 30 dakika dinlendirin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi iyice harmanlayın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp unlu düz bir zeminde 15 cm. çapında açın. Hamurun ortasına 2 çorba kaşığı harç koyup, kaşığın tersiyle yayın. Hamurun boş kısmını harcın üzerine yarım ay şeklinde kapatıp, kenarlarına hafifçe bastırın. Yağsız tavada gözleme gibi kızartın, üzerine tereyağı sürüp, sıcak servis yapın.
Balkan tatlısı * 500 gr. yoğurt * 6 adet yumurta * 500 gr. tozşeker * 2 paket kabartma tozu * 1 adet limonun suyu * 500 gr. un * Margarin Şerbeti için: * 5 su bardağı su * 5 su bardağı tozşeker * 1 adet limon suyu MALZEMELER Yumurtalarla şekeri mikser veya çırpma teli kullanmadan elinizle 15 dakika karıştırın. Yoğurt, un, kabartma tozu ve limon suyunu ekledikten sonra pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırmaya devam edin. Karışımı margarinle yağladığınız bir tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece kızgın fırında pişirin. Diğer tarafta 5 su bardağı şeker ile 5 su bardağı suyu kısık ateşte kaynatın ve limon suyu ile kestirin. Daha sonra şerbeti soğumaya bırakın. Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve servis yapın.
Rezeneli hindi MALZEMELER * 1 paket hindi bonfile * 2 adet rezene (2'ye kesilmiş) * 1 adet soğan (4'e kesilmiş) * 600 ml. su (kaynar) * Tuz (arzu edilen miktarda) * 2 adet yumurta sarısı * 4 çorba kaşığı limon suyu * 2 çorba kaşığı krema * 2 çorba kaşığı rezene yaprağı (ince kıyılmış) Rezene ve soğanlara kaynar suyu ilave edin, rezeneler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Etleri ve tuzu ekleyin, kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika daha pişirin. Yumurta sarısı, limon suyu ve kremayı iyice çırpın. Karıştırarak yemeğin suyundan 200 ml. ilave edin. Hazırladığınız terbiye suyunu yemeğin üzerine gezdirerek ilave edip, kaynama noktasına kadar ısıtın. Üzerine rezene yaprakları serperek servis yapın.
|