kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Ticari gayrimenkule yatırım rekor kıracak'
'Ticari gayrimenkule yatırım rekor kıracak'
Yabancı, otobüsle projeleri geziyor
Fırsatçı yatırımcının gözdesi Türkiye

'Ticari gayrimenkule yatırım rekor kıracak'

Tüm dünyada ticari gayrimenkul yatırımları geçen yıl yüzde 33 büyüyerek 643 milyar dolara ulaştı. En çok yatırım 295 milyar dolarla Avrupa'ya geldi... Cushman&Wakefield'in raporuna göre Avrupa ülkeleri arasından süpriz çıkış yaparak şaşırtan Türkiye'ye yatırımlar 2007'de de devam edecek
Tüm dünyada yapılan ticari gayrimenkul yatırımları 2006 yılında önceki yıla göre yüzde 33 oranında büyüyerek rekor kırdı. Toplam 643 milyar dolarlık ticari gayrimenkul yatırımının yapıldığı 2006 yılının gözdesi Avrupa ülkeleri oldu. Gayrimenkul yatırım danışmanlığı yapan Cushman & Wakefield'in hazırldığı rapora göre, en çok yatırım yapılan ülkeler sıralamasına 6 ülke ile giren Avrupa'nın en çok dikkat çeken ülkeleri arasında Türkiye yer aldı. Avrupa'ya 295 milyar dolarlık ticari gayrimenkul yatırımı yapılırken, büyümenin motorları arasında gösterilen Türkiye için, "düzenli bir büyüme sergiledi, bu büyümenin 2007 yılında artarak sürmesi bekleniyor" ifadesi kullanıldı. Rapora göre, 2006 yılında Avrupa'daki ticari gayrimenkul yatırımları yüzde 50, Asya'dakiler ise yüzde 48 büyüdü. Böylece, küresel yatırım pastasından 248 milyar dolarla ABD yüzde 39 pay alırken, Avrupa yüzde 46, Asya yüzde 15 pay aldı. Avrupa'ya yapılan ticari gayrimenkul yatırımlarının yüzde 5.5'i Polonya ve Rusya'da gerçekleşti. Yatırımcıların Avrupa'da en çok rağbet ettiği ülke ise Almanya oldu.

Yüzde 29'u uluslararası yatırım
2006 yılının büyüme motoru, toplam ticari gayrimenkul yatırımlarının yüzde 29'unu oluşturan uluslararası yatırımlar oldu. Bu rakam 2005 yılında yüzde 25'di. Uluslararası yatırımların en fazla penetrasyon gerçekleştirdiği bölge Avrupa olarak belirlendi. Avrupa'ya yapılan yatırımların yarısı uluslararası yatırımcılardan geldi. Asya ülkelerine yapılan yatırımlar içinde uluslararası yatırımların payı yüzde 32'ye yükseldi. Cushman & Wakefield'in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nin Araştırma Direktörü David Hutchings, "Her ne kadar küresel olarak göreli daha yavaş bir büyüme sürecine girmiş olsak da, mevcut veriler 2007 yılında da yatırımların artarak devam edeceğini gösteriyor" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl özellikle gayrimenkul yatırım ortaklıklarının (GYO) olumlu etkilerinin hissedileceği bir yıl olacak ve yatırım tutarı toplam 681 milyar dolara çıkacak."

MELTEM ERSOY

DİĞER HABERLERİ
 16 milyon dolarlık Prestige Mall açıldı
 Seriş, inşaat ve turizme yatıracak
 Mobilyayı kadın seçiyor tanıdık mağazaya gidiyor
 Bahçeşehir'de evi yapan yolu da yapacak
 Yakuplu'da 77 bin YTL'ye ev
 Dream City'de alıveriş merkezi için açık artırma
 Medeniyetlerin yoksullukla buluşması
 İstanbul ulaşımına 22.6 milyar YTL yatırım yapılacak
 Pendik'te 'Fin' rezidansı
 Riva'daki 'yeşil alan' tartışması mahkemede
 Astronotların evleri hazır
 Dünyanın en pahalı evi 155 milyon dolar!
 Eston 2006'da 80 bin metrekare ev üretti
 Kiradan sonra konut kredisine de sigorta geliyor
 Kiralık konut bilgisi SMS ile cebe ulaşacak
 Köye komşu 29 villa!
 Üniversiteliler emlakta geleceğe yön verecek
 Betonda denetimler 2008'de başlıyor
 Mobilyaların mor ve rahat olması gerekiyor!
Dünyaya neler oluyor?
Amerikan, İngiliz ve Avustralyalı bilimadamları ortak bir raporla dünyanın 10 yıl sonra çevre felaketleri...
'Boşa geçmedi hayat, buna da şükür' demişti
Türk siyasetine damga vuran İsmail Cem, akciğer kanseri nedeniyle hayata veda etti. Eski Dışişleri Bakanı...
Yılbaşı heyecanı
Bu sene 31 Aralık'ta ilginç bir tesadüf yaşanıyor ve Kurban Bayramı ile yılbaşı aynı güne denk geliyor. O...
Kış hastalıkları
Üst solunum yolu enfeksiyonları tehlikeli mi? Zatürreenin ilk belirtileri neler? Nane limon içmek işe...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.