Lezzet Güneşi
Hindi toskana Etleri 0.5 cm. kalınlığında olacak şekilde dövün. Bir çorba kaşığı yağda soğanları 2-3 dakika soteleyin. Ispanakları katın, karıştırarak 4-5 dakika soteleyin. Patlıcan, tuz ve karabiberi katın. Etleri düz bir zemine yayın, hazırladığınız harcı her bir etin ortasına paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Kat kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Kalan yağı ısıtın, mantarları katın, karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Soya sosunu katın. Karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Kremayı katın. Kaynama noktasına kadar ısıtıp ateşi kısın. 1-2 dakika pişirin. Etlerin üzerine fırından çıkardıktan sonra peynir serpip, sosla birlikte servis yapın.
MALZEMELER 5 kişilik * 1 paket hindi bonfile * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan (ince kyılmış) * 1 komposto kasesi ıspanak (haşlanmış, ince kıyılmış) * 150 gr. patlıcan (küçük kuşbaşı doğranmış, kızartılmış) * Tuz * Karabiber * 250 gr. mantar (iri doğranmış) * 1 çay bardağı krema * 1 çorba kaşığı soya sosu * 3 çorba kaşığı kaşar peyniri
Yumurtalı ıspanak Ispanak yapraklarını tabaklara paylaştırın. Pastırmaları hafif kıtır oluncaya kadar ısıtıp, ıspanakların üzerine paylaştırın. Yumurtaları kaynar su içine kırın, beyazları katılaşıncaya kadar pişirin, delikli kepçe ile süzerek çıkarın. Ispanakların üzerine yerleştirip servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 400 gr. ıspanak (sadece yaprak) * 8 dilim pastırma * 4 adet yumurta
Akdeniz gülü Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri kaynatıp, limon suyunu karıştırın. Şerbeti soğumaya bırakın. Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, bezeler koparın. Üzerine nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin. Oklavayla tek tek açın. Tüm yufkaları aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin. Bıçakla kare biçiminde kesin. Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın. Üzerine iri kıyılmış antepfıstığı serpin. Biraz daha tereyağı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin. Şurubunu çekince servis yapın. MALZEMELER 4 kişilik * 3 su bardağı un * 4 yumurta * 2 çay bardağı nişasta * 10 yemek kaşığı tereyağı * 3 adet limonun suyu * 1 su bardağından fazla tozşeker * 1 su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Şerbeti: * 4 su bardağı su * 2 su bardağı tozşeker * 1/2 limon suyu
|