kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
SMS:
4122-MUTFAK MESAJ
 

Lezzet Güneşi

Hindi toskana
Etleri 0.5 cm. kalınlığında olacak şekilde dövün. Bir çorba kaşığı yağda soğanları 2-3 dakika soteleyin. Ispanakları katın, karıştırarak 4-5 dakika soteleyin. Patlıcan, tuz ve karabiberi katın. Etleri düz bir zemine yayın, hazırladığınız harcı her bir etin ortasına paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Kat kısmı alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Kalan yağı ısıtın, mantarları katın, karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Soya sosunu katın. Karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Kremayı katın. Kaynama noktasına kadar ısıtıp ateşi kısın. 1-2 dakika pişirin. Etlerin üzerine fırından çıkardıktan sonra peynir serpip, sosla birlikte servis yapın.

MALZEMELER 5 kişilik
*
1 paket hindi bonfile
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (ince kyılmış)
* 1 komposto kasesi ıspanak (haşlanmış, ince kıyılmış)
* 150 gr. patlıcan (küçük kuşbaşı doğranmış, kızartılmış)
* Tuz
* Karabiber
* 250 gr. mantar (iri doğranmış)
* 1 çay bardağı krema
* 1 çorba kaşığı soya sosu
* 3 çorba kaşığı kaşar peyniri

Yumurtalı ıspanak

Ispanak yapraklarını tabaklara paylaştırın. Pastırmaları hafif kıtır oluncaya kadar ısıtıp, ıspanakların üzerine paylaştırın. Yumurtaları kaynar su içine kırın, beyazları katılaşıncaya kadar pişirin, delikli kepçe ile süzerek çıkarın. Ispanakların üzerine yerleştirip servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
*
400 gr. ıspanak (sadece yaprak)
* 8 dilim pastırma
* 4 adet yumurta

Akdeniz gülü

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri kaynatıp, limon suyunu karıştırın. Şerbeti soğumaya bırakın. Un, yumurta ve limon suyunu yoğurup, bezeler koparın. Üzerine nişasta serpip, yaklaşık 5 dakika dinlendirin. Oklavayla tek tek açın. Tüm yufkaları aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin. Bıçakla kare biçiminde kesin. Uçlarını içe doğru bohça biçiminde katlayın. Üzerine iri kıyılmış antepfıstığı serpin. Biraz daha tereyağı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Önceden hazırladığınız ılık şerbeti üzerine gezdirin. Şurubunu çekince servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
*
3 su bardağı un
* 4 yumurta
* 2 çay bardağı nişasta
* 10 yemek kaşığı tereyağı
* 3 adet limonun suyu
* 1 su bardağından fazla tozşeker
* 1 su bardağı dövülmüş antepfıstığı

Şerbeti:
*
4 su bardağı su
* 2 su bardağı tozşeker
* 1/2 limon suyu

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Baharatlı lokma   / 03-02-2007
 Lezzet güneşi   / 31-01-2007
 Lezzet Güneşi   / 30-01-2007
 Lezzet Güneşi   / 29-01-2007
 Lezzet güneşi   / 24-01-2007
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 23-01-2007
 Lezzet Güneşi   / 22-01-2007
 Mozarellalı biber salatası   / 16-01-2007
 Hurma tatlısı   / 15-01-2007
 Kabak soslu tortelloni   / 10-01-2007
DİLEK HANİF
Erkek giyim defileleri
Moda dünyası hareketli bir döneme...
ÖZAY ŞENDİR
Kendine gel Ufuk!
Ufuk Büyükçelebi adını duymamış...
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kameraya çekmek ve sevişmek yasak!
Geçen pazartesi,...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Hindi toskana
Etleri 0.5 cm.
Seni almaya geldiler
Seni almaya geldiler
Şimdi 18 yaşında bir genç kız olan ilk tüp bebeğimiz Dilek Katrancı:...
Aşkı başlatan kadınlar!
Aşkı başlatan kadınlar!
İlişkileri hep erkeklerin başlattığına inanıyorsanız,...
18 yıl aradan sonra kamera karşısında!
18 yıl aradan sonra kamera karşısında!
Rol aldığı sinema filmleri, en az şarkıları kadar ilgi gören, 70'li...
Yaşgününü sevdiğiyle kutlamayı çok istiyor
Yaşgününü sevdiğiyle kutlamayı çok istiyor
Gece hayatının vazgeçilmez isimlerinden Cenk Eren, geçtiğimiz gece...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.