|
|
Plaj ve yemek keyfi bir başka
Marsilya'da iki çeşit plaj var: Kum ve taş. 40 km'ye yayılan Prado Plajı kum sevenler için idealken, Les Calanques ise nefes kesen mağaralarıyla dikkat çekiyor. 45 dönüm uzunluğundaki Prado, Avrupa'nın en güzel plajlarından biri sayılıyor. Tüm plajlarda uçurtma, sörf, su kayağı gibi sporları yapabiliyorsunuz. Bu plajlar arsında Roucas Blanc, Bonneveine ve de gece hayatıyla ünlü Escale Borely sayılabilir. Marsilya'nın gururu Calanques ise 5 bin dönümlük bir alanı kaplıyor. Koruma altında olan bu bölgede, 26 bin yaşında olan dünyanın en eski sualtı mağarısı olan 'Henri Cosquer' mağarası var. Her iki plaj alanlarında yayılan restoranlarda ise makul fiyatlara Marsilya lezzetlerini tadabilirsiniz. Değişik balıklardan yapılan, sarımsak ve acıdan oluşan 'rouille' sosu ile servis edilen Boullaibaisse ve bir çeşit midye çorbası olan Moules MariniAre, mutlaka denemeniz gereken yemeklerden.
Midyelerin
kabuklarını bir bıçak ile iyice temizleyin. Bol suda çalkaladıktan sonra süzülmeye bırakın. Soğanları ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. Şarabı büyük bir tencereye boşaltın; içine sarımsak, soğanları ve baharatları ilave edip iki dakika kaynatın. Kaynatıp midyeleri ekleyin. Üstünü örtüp, kısık ateşte kabuklarını açılana kadar pişirin (çok kaynatmamaya dikkat edin). Midyeleri tencereden çıkartıp büyük bir kaseye aktarın. Tencereyi yeniden ateşe koyun ve sos yarıya inene kadar kaynatıp, midye ve iki kaşık maydanozu döküp karıştırın ve hemen servis edin.
MOULES MARINIERE (6 kişilik) 3 kg. orta boy midye 6 küçük soğan 1 diş sarımsak 1 defne yaprağı, 1 dal taze kekik, 6 dal maydanoz Yarım litre beyaz şarap Karabiber 2 kaşık doğranmış maydanoz
|