Atina 'Tarsus usulü' kebabın tadını sevdi
Time dergisinin 'İstanbul'un en iyi kebap restoranı' olarak tanıttığı Köşebaşı; Yunanistan'ı fethetti. Mekanın Atina şubesini Yunanlı gurmeler, övgü yağmuruna tuttu.
Türkiye'de 'kebap' denince ilk akla gelen isimlerden biri olan Köşebaşı'nın Atina şubesi geçtiğimiz aylarda açıldı ve Yunan basını tarafından büyük ilgi topladı. İlk kez 1995 yılında İstanbul Levent'te açılan mekan, Adana ve Tarsus yöresine ait et yemekleri ve kebaplarıyla ünlü. Geçtiğimiz yıllarda Chelsea Clinton'ın da ağırlandığı Köşebaşı, 'bir dünya markası' olma yolunda ilerlerken, Atina şubesindeki farklı dekorasyon ve sunumlarıyla da dikkat çekti. DJ'lerin canlı müzik yaptığı Köşebaşı'nı ziyaret eden Yunanlı gurmeler, beğenilerini kaleme alırken Türkçe 'hoş geldin' başlığı atarak iki ülke arasındaki dostluk zincirine bir halka daha ekledi.
KISKANILACAK LEZZETLER Yunanlı gazeteci Dionyois Koykis'ın; kaliteli servisin Yunanistan'da çok nadir görüldüğüne dikkat çekerek kaleme aldığı yazısında şu övgüler yer aldı: "Mekanın servisi kalabalığa rağmen çok hızlı ve personel işini sevgiyle yapıyor. Ayrıca orada yediklerimizin tadı damağımızda kaldı. Köşebaşı'nda birçok restoranı kıskandıracak lezzetler var." Yunan basınında; "Nihayet Atina'da iyi bir Türk restoranı açıldı", "Türkiye'nin en ünlü ve yaygın şube ağına sahip kebapçısı büyük sükse yapıyor" ifadeleriyle lanse edilen Köşebaşı'nın ortakları; yeni şubelerini şubat ayı içinde Brezilya Sao Paolo'da açacaklarını açıkladı.
|