kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Açıldığı ülkeye göre değişim göstermesi çok normal'
Suşi polisi devrede...
'İstek üzerine kişnişi maydanozla değiştirdik'
'Bazı restoranlarda yemekler oyuncak gibi'
'Malzemeyi bulamayınca en yakınını kullanıyoruz'
'Açıldığı ülkeye göre değişim göstermesi çok normal'

'Açıldığı ülkeye göre değişim göstermesi çok normal'

Akiko Kunita Demirci, Cafe Bunka'nın sahibi ve şefi
"Japon mutfağı gerçekten de başlı başına bir kültür. Fakat bunu diğer ülkelerde aynen uygulamak çok güç ve çok masraflı bir iş. Biz herkesin yiyebileceği ekonomik bir mönü sunmaya çalışıyoruz. Bunun için de Japonya'dan pirinç getirmiyor ancak burada en yakın olanını kullanıyoruz. Balıklar için de aynı şey geçerli. Böyle bir uygulama yapılırsa, bizim restoranımız onaylanır mı bilmiyorum. Ama bu, biz Japon yemekleri hazırlamıyoruz demek değil. Zaten mönüde Türklerin zevklerine göre farklılıklar yapıyoruz. Normalde biz domuz eti ile yemeklerimizi yaparız ancak burada alternatif tatlar kullanıyoruz. Ben kendim de Japonya doğumluyum ve evlenince buraya taşındım. Ancak burada geçenlerde gittiğim bir restoranda yediğim suşi'nin gerçekle bir ilgisi yoktu. Zaten şef de Çin'liydi. İnsanlar Uzakdoğulu olsun da herkes sushi yapar diye düşünüyor ama yanlış. Mutlaka sahibi ya da şefi Japon olmalı. Ama restoranın açıldığı ülkeye göre bazı değişiklikler yapması bence normal. Japonya'da da İtalyan restoranları soya soslu spagetti yapıyorlar. Buradaki en büyük hata sunumda yapılıyor. Biz süs sevmeyiz ve sadelikten yanayız. Oysa bazı şık restoranlarda, çiçek gibi süslenip getiriliyor. Ayrıca biz yemekleri tabağa asimetrik dizeriz, oysa burada simetrik geliyor. Bunlar da aslında yanlış."
DİĞER GURME HABERLERİ
 Plazma TV'li esnaf lokantası
 Adını bilmediğin şeyi yememeli
 Bu İngilizi çok sevdik
 Mazlum bereketiyle diziliyor ciğerler şişe...
 Yeme de büfene koy
 Mönü karanlık
 Fast food balık lokantası
 Meyhane kokusu başkadır
 Bu kebaplarda kuyruk yağı yok
 Bu 'misina'nın ucunda farklı mezeler var
 Restoranında Ali Baba'nın...
 Tek mekânda hepsi bir arada
 Ay ışığında romantik yemekler
 Şehirdeki son İtalyan
 Manzara ve lezzet bir arada
 Yemek bizden sorulur
 Bu mönüye karşı koymak zor
 Tatlılarıyla baştan çıkarıyor
 Müzede lezzetli eserler de var
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Hayat eskiden mahallede yaşanırdı, artık televizyonda
Hayat eskiden mahallede yaşanırdı, artık televizyonda
SABAH gazetesi magazin müdürü Şengül Balıksırtı ve deneyimli gazeteci...
Gece, gündüze benzemez
Gece, gündüze benzemez
Taksi şoförü Şevket Şahintaş, geceleri İstanbul'un arka sokaklarında...
Kahvaltı bahane aşk şahane
Geçtiğimiz hafta düzenlenen çöpçatan kahvaltısına ilgi büyüktü.
Tir tir titreyen maymunlar
Kalorifer peteklerine yapışmış, ısınmaya çalışan maymunlar... Ankara...
80'lerde New York'ta genç ve isyankâr olmak...
İşte Amerikan bağımsızlarından gelen gerçekten ilgi çekici bir film. Bu tür...
Gerzekliğin dip noktası
Bir saat 55 dakika boyunca gülümseme fırsatı bile bulamadığı Emret KomutanımŞah...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.