| | 'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap Boğaz'da yavaş ama emin adımlarla ilerleyen kebapçılar, 'Boğaz'da balık' klasiğinin tahtına göz dikti. Asya ve Avrupa yakalarının sahil yolunda yer alan üç kebapçının yanı sıra üç ünlü balıkçıya da "Boğaz'da neler oluyor?" diye sorduk. İstanbul'un gelmiş geçmiş en ünlü klasiklerinden...devamı |
|
| | Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz Türkiye, zeytinyağı üretiminde dünyada beşinci. Ama her şeyde olduğu gibi, bunda da değer bilemiyor, güzelim yağımızın kalitesini düşürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Zeytin hasadında bulunmak, toplanan zeytinlerin sıkım tesislerine götürülüp tek bir işlemle altın rengi...devamı |
|
| | En pahalı gurme ürünü 16 çeşidi olan trüf, sadece belli bölgelerde yetişen ve kısa bir dönemde bulunabilen özel bir mantar türü. Toprak altından çıkarılan trüfün iyisi yumrularının yuvarlaklığı ve uygun sertlikte olmasından anlaşılıyor. Birkaç yıl önce dünya çapında düzenlenen Slow Food yarışmasının jürisinde...devamı |
|
| | Matmazel Suzette'e adanmış yemek Yumurtayla yapılan pek çok yemek var. Krep de onlardan biri. Dünya mutfaklarında farklı pişirme yöntemleriyle farklı adlar alan krebe ilk olarak Eski Roma'da, gurmelerin atası Apicius'un tariflerinde rastlanıyor. Hayatımın ilk 30 yılında kayıtsız şartsız bir yumurta tutkunuydum. "Ne oldu...devamı |
|
| | Mutfakta Japon var Japon bir grubun Türk mutfağını ele geçirme çalışmaları yaptığını duyunca düşüyoruz yollara (İstanbul'da artık bakkala ekmek almak için bile çıksanız trafik yüzünden kendinizi, deve sırtında çöl geçiyorsunuz gibi hissediyorsunuz). Hedefimiz Sarayburnu sahilindeki meşhur Sur Balık...devamı |
|
| | Uçakta domates suyu içilir Araştırmaların da ortaya koyduğu ilginç bir gerçek var: Domates suyu, gündelik hayatımızda hiç aklımıza gelemeyebiliyor ama büyük bir çoğunluk uçakta içecek olarak domates suyu tercih ediyor. Bunun nedeni açıklanamazken bir havayolu şirketinin yıllık domates suyu tüketimi 40 bin litrenin...devamı |
|
| | Bayram baklavasız olmaz İşte yine bir bayram daha geldi. Tatlı yiyip tatlı konuşacağız. Peki bayramın geleneksel lezzeti baklavayla ilgili herşeyi bildiğinizden emin misiniz? Sizin için uzmanından tavsiyeler aldık. Çıtır çıtır, incecik hamur ağzınızda dağılırken mis gibi tereyağı, şerbet ve fıstığın lezzetine...devamı |
|
| | Bayramda Boğaz manzaralı fasıl Bu yıl Şeker Bayramı'nda hem dinlenmek, hem de gezip eğlenerek bayramın tadını çıkarmak mümkün. Hafta sonu ile birleşerek uzayan bayram tatilinde, İstanbul'da Boğaz manzarasına nazır fasıl keyfi de alternatiflerden biri. Ramazan ayı sona erip bayram heyecanı başladığında, hemen herkes...devamı |
|
| | Adına destan yazılan lezzet: Pastırma Kokusundan ve fiyatından çekinerek yenen pastırma, Türk icadı. Çiğ etin tuz ve baharatla pişirilip kurutulması yoluyla yapılan pastırma oldukça da faydalı. Babamın elinden tutup mezeciye gittiğim çocukluk günlerim gözümde canlanıyor. Dizi dizi Kayseri pastırması arasından içi hafifçe...devamı |
|