TAV'ın yiyecek-içecek alt kuruluşu olan BTA, yeni markası Cakes&Bakes ile 'pastacı' olmaya soyundu. Cakes&Bakes pastanesinin ilk şubesi ise martta Atatürk Havalimanı'nda açılıyor.
İstanbul Atatürk Havalimanı'nın işletmesini üstlenen TAV (Tepe-Akfen-Vie) ortaklığının, ihaleyi kazandıktan sonra Ocak 2000'de, havalimanlarında yiyecek-içecek operasyonunu yürütmesi için kurduğu BTA (Bilintur-Tepe-Akfen), 'pastacı' oluyor. Cakes&Bakes isimli yeni bir marka oluşturan ve İstanbul İkitelli'de 2 milyon Euro yatırımla 2 bin 600 metrekarelik bir fabrika kuran BTA, mart ayında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bir de pastane açacak. BTA Genel Müdürü Saadettin Cesur, Cakes& Bakes'in unlu mamüler, sandviçler, ekmek ve salata üretiminin gerçekleştirildiği bir marka olarak kurulduğunu ve aylık üretim kapasitesinin 1 milyon adet olduğunu belirtti. Cesur, Cakes& Bakes hakkında şu bilgileri verdi: "Martta terminaldeki pastanemiz açılıyor. Çok şık olacak. Sabahları dış hatlara krosan kokusu yayılacak. En doğru pazar şu anda havaalanı. Patlarsa, dışarıya da çıkacağız. Şimdiki kapasiteye baktığımızda dış hatlara gelen yolcuların yüzde 10'u birer chesecake alsa, günde 180 bin adet satarız. Bu bile büyük rakam. Yani işler yoğun olur." "Ankara'da iç ve dış hatlarda, İzmir'de ise İstanbul'daki gibi yalnız dış hatlarda varız. 25 Ocak'ta Tiflis operasyonumuz başlıyor" diyen Cesur, BTA'nın artık TAV'dan bağımsız işler de yapacağını, yeni ihalelere gireceğini kaydetti. Cesur, "TAV'ın hedefi 10 yılda 10 terminaldi; demek ki en az o kadar büyüyeceğiz ama biz TAV olsa da olmasa da önümüzdeki iki yılda açılacak 4 havalimanı ihalesinde de olacağız" dedi. BTA'nın 2007 ciro hedefini 60 milyon dolar olarak açıklayan Cesur, kârlılık oranlarınının ise hiçbir zaman yüzde 10'u geçmediğini söyledi.