|
|
Kabak soslu tortelloni
Isıtılmış yağda soğan ve sarmısağı karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika soteleyin ve delikli kepçe ile süzerek alın. Tavadaki yağı tekrar ısıtıp kabakları, her iki yüzü hafif kızarıncaya kadar pişirin. Aynı tavaya pişmiş soğanları, piliç suyu ve muskatı katıp, bir kez karıştırın ve balkabağı suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Kabakları püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin, kremayı ilave edip, iyice karıştırın. Makarnayı tuzlu bol suda arzu ettiğiniz kıvamda pişirip süzün ve tabaklara paylaştırın. Üzerlerine balkabaklı sos gezdirin, çamfıstığı ve taze soğan serperek servis yapın.
Malzemeler 3 kişilik * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış) * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 600 gr. balkabağı * 1.5 su bardağı piliç suyu (kaynar) * 1 çay kaşığı muskat * 1 su bardağı krema (çırpılmış) * 250 gr. tortelloni (peynirli-ıspanaklı) * 50 gr. çamfıstığı (hafif kavrulmuş) * 2 çorba kaşığı taze soğanın yeşil kısmı (ince kıyılmış)
|