|
Sebze köftesi
Havuç, taze soğan, maydanoz, dereotu, roka, ıspanak, etli kırmızıbiber, muskat, tuz ve karabiberi iyice harmanlayın. Patates ve yumurtanın sarısını katıp, köfte harcı gibi yoğurun, yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfte şekli verin. Zeytinyağını yağsız tavada ısıtın, köftelerin her iki yüzünü altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 3'er dakika pişirin. Yoğurtla birlikte servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik * 1 adet havuç
* 2 adet taze soğan
* 1/2 demet maydanoz
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet roka
* 10 yaprak ıspanak
* 1 adet etli kırmızıbiber
* Bir tutam muskat
* 2 adet orta boy patates
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber
|