Yılbaşında deneyin
Ayvalı hindi budu (4 kişilik)
Malzemeler:
* Bir adet hindi budu (derileri çıkarılmış),
* 2 çorba kaşığı nar ekşisi,
* 1 çorba kaşığı soya sosu,
* 2 çorba kaşığı süt,
* 2-3 adet ayva,
* 1 çorba kaşığı pekmez,
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
* 1 çorba kaşığı dolusu kuru biberiye,
* Biraz tuz. Yapılışı: Bütün malzemeleri çukur bir kapta iyice karıştırın ve hindi budunun üzerine dökün. Etrafına ortadan dörde böldüğünüz ayvaları dizin ve biberiye serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat (kurumaması için üzerini ilk 30 dakika folyo kağıdı ile sıkıca kapayarak) pişirin.
|