|
|
|
Tigana ile 2008'e kadar devam etmek istiyoruz
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, teknik direktör Jean Tigana ile 2008 yılına kadar yola devam edeceklerini, sabırlı olunması halinde, orta ve uzun vadede hedeflerine ulaşacaklarını söyledi.
Demirören, istikrar bulunduğu sürece başarının geleceğine inandıklarını, ancak teknik direktörün gitmesi için belli bir kesimin sürekli spekülasyonlar yaptığını kaydetti.
Tigana'nın gitmesi için hiç bir zaman bir hareket içinde olmadıklarını ifade eden Demirören, şöyle konuştu:
''Uzun vadeli bir yatırım yaptık. Tigana'nın sözleşmesi önümüzdeki yılın mayıs ayına kadar sürüyor. Ekip olarak düşüncemiz, 2008'e kadar hocamızla devam etmek. İstikrarlı gittiğiniz sürece başarı gelir. Ben buna inanıyorum, hocamıza da güveniyoruz. Genç bir kadromuz var. Tecrübe eksikliği nedeniyle inişler, çıkışlar olacaktır. Son haftalarda takımın performansı artmaya başladı.''
Geçen
sezon Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı alan Beşiktaş'ın, sadece lig şampiyonluğu yaşayamadığını dile getiren Demirören, amatör şubelerde ise ne dedilerse yaptıklarını anlattı.
Demirören, ''Türk kulüpçülük tarihinde ilklere imza attık. İyi yıldır daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Kulübün uzun vadede Fulya'sı varken, başka kulüplerin bitmemiş projeleri, bizimse garanti olmuş Fulyamız varken Beşiktaş'ta ekonomik krizden bahsediliyor. Türkiye'de ekonomik kriz olmayan hane yok. Tabii ki ödemelerde aksaklıklar olacak. Fulya ile Beşiktaş'ın istikbalini kurtardık. Üstüne basa basa söylüyorum, başarıya endeksli olmayan, geliri olan tek kulüp Beşiktaş. Beşiktaş'ın önü açıktır. Beşiktaş'ın tek yumruk olması, masa altı oyunlardan kurtulması lazım'' diye konuştu.
Beşiktaş Kulübü'nün çok önemli bir virajı geçtiğini, bu nedenle de seçime tek aday ve tek yumruk olarak girmeleri gerektiğini söylediğini ifade eden Demirören, şöyle devam etti:
''Türkiye'nin en demokratik kurumlarından Beşiktaş, senelerin verdiği bir bölünmüşlüğün içinde gidiyor. Beşiktaş'ın bundan kurtulması lazım. Tabii ki eleştiri olacak, tabii ki muhalefet olacak. Ama ben hep şunu söylüyorum, eleştirinin yapıcı olması ve önce kendi içimizde tartışılması, ondan sonra kamuoyu önünde tartışılıp paylaşılması lazım.
Biz doğru olanı yapıyoruz. Bizim için doğru olan başka bir kesim için yanlış olabilir, ama bu doğru-yanlışı önce içimizde tartışalım, sonra kamuoyunda tartışalım. Kamuoyunda tartışıldığı vakit bizim yanlışımız veya doğrumuz ortadan kayboluyor. Sonra kamuoyu önünde yapılan tartışmayı düzeltmeye çalışıyoruz. Bu da Beşiktaş'ın zararına. Zaman kaybettiriyor.''
DEVRE ARASINDA TRANSFER KONUSU
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, devre arasında yapılacak transferlere sıcak bakmadığını söyledi.
Devre arasında gelecek oyuncunun ya sakatlıktan çıktığını, ya kulübü ile sezon sonunda sözleşmesinin biteceğini ve kulübünün satmak istediğini, ya da ve büyük olasılıkla formsuz olacağını dile getiren Demirören, ''Bu oyuncunun bize ne yararı olur. İhtiyacımız olan mevkiye bakıyoruz. Hocamızla da konuştuk, kendisi de bakıyor. Şartlar uygunsa, kimi istiyorsa aldık. Biz, lig maçlarında çok gereksiz puanlar kaybettik, ama beni en çok üzen Dinamo Bükreş ve Bayer Leverkusen maçlarıdır. O iki UEFA Kupası maçında bizi hakemler yaktı, UEFA'ya devam edebilecek durumdaydık'' dedi.
SEÇİMLER
Yıldırım Demirören, yaklaşan seçimlerle ilgili bir soru üzerine, yönetimdeki belli isimlerin kendisiyle yola devam edeceğini söyledi, ancak isim vermedi. ''Tek yumruk olacaksak, Beşiktaş üzerinde birleşecek arkadaşlarla bu işe devam etmek gerekir'' diyen Demirören, Futbol Federasyonu'nun genel kurula götürülmesi ile ilgili yaşananlar için de ''Bu işin cılkı çıktı'' yorumunda bulundu.
Olaya siyasetin karıştığı iddialarını kabul etmediğini, ancak kamuoyunda öyle gösterilmeye çalışıldığını ifade eden Demirören, konuyla ilgili şunları söyledi:
''15 günde bir Kulüpler Birliği olarak toplanıyoruz, federasyon gitsin mi, kalsın mı diye el kaldırıyoruz. 15 gün önce iyi olan 15 gün sonra kötü, 15 gün önce kötü olan 15 gün sonra iyi. 15 günde bir Kulüpler Birliği toplantısında farklı kararların çıkmaması lazım. Bu, Kulüpler Birliği'nin ağırlığını bitirir. Bana göre son toplantıda da Kulüpler Birliği'nin ağırlığı bitmiştir. Ben siyaset karıştı iddialarını kabul etmiyorum. Sayın Bakanımız belki müdahale etmenin doğru olmayacağına inandığı için, kulüplerin kendi arasında karar vermesini istiyor ki buna da saygı göstermek lazım. Kulüpler bu kararı veremezse, buna da saygı göstermek lazım. Kulüpler Birliği'nin, federasyon genel kurulundaki etkisi nedir? Müdahaleciliği nereye kadar? 15 gün önce bir oylama yapıldı, devam denildi. Eğer o yanlışsa, son Kulüpler Birliği toplantısında alınan karar da yanlış. Eğer o kararın bir yapıcılığı yoksa, dünkü kararın olmaması lazım. 'Ulusoy giderse gitsin, kim gelirse gelsin' düşüncesi çok tehlikeli. Sonuçta Türk futbolunun içinde Ulusoy gittikten sonra bizler yine varız. Bu kulüpler hep var.
Demek ki bütün kulüplerin ortak olabileceği bir adayda anlaşılması lazım ki Türk futbolunu hep beraber kurtaralım. Bu kaostan kurtarmak bir şekilde hepimizin vazifesi. Ulusoy gidecekse, Türk futboluna verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür edilir. Bütün kulüplerin ortak bulacağı bir adayda anlaşılması lazım ki Türk futbolunu bu kaostan kurtaralım. Yoksa yine kaos olur. Haluk Bey'e karşı olanların istediği oldu diyelim, yarın yeni bir kaos başlarsa ne olacak?''
Son federasyon seçimlerinin hemen ardından muhalefet başladığı için bugünlere gelindiğini savunan Yıldırım Demirören, ''Kamuoyunda, Ulusoy olduğu sürece Türk futbolu kaosun içinde sürükleneceği oturdu artık. Bundan sonra işin çivisi çıktı. O çiviyi yerine soksanız da düzen tam oturmayacağına göre tüm kulüpler bir araya gelerek bir isimde birleşeceğiz. Kim çıkarsa çıksın, hiçbiriyle benim veya Beşiktaş Kulübü'nün bir problemi olmaz. Hep beraber, inandığımız birinin çıkması lazım. Yoksa yine aynı kaosu yaşayacağız'' dedi.
(AA)
|