Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki "Four Seasons" otelinde 110 dolara (yaklaşık 160 YTL) hamburger satılıyor. Otelin müşterileri için özel olarak Japonya'nın Kobe kentinde yetiştirilen sığırın etinden yapılan 110 dolarlık hamburgerin içinde Portobello mantarı ve Kore armudu da bulunuyor. Müşterilere yanında kızarmış patatesle ikram edilen hamburgerin "peynir ekmek gibi" satılmadığı, ancak otelin bu ay başından itibaren mönüsünde yer verdiği hamburgerden şimdiye kadar 20 sipariş aldığı belirtildi. Otel restoranının müdürü Erwan Ruswandi, bir hamburger köftesinde 225 gram Kobe eti bulunduğunu, bu çok lezzetli olduğu için hamburgerin bu kadar pahalı olduğunu anlattı. Kobe'de özel yetiştirilen sığıra sütle ve vitaminle karıştırılmış bira içirildiğini zirai ilaçlama yapılmamış çim yedirildiğini belirten Ruswandi, hamburgerin malzemesinin tamamını ithal ettikleri için fiyatının bu kadar yüksek olduğunu söyledi. 220 milyon nüfuslu Endonezya'nın büyük bir kesiminde kişi başı aylık gelir 40 dolar civarında bulunuyor.