Gizli bahçe böreği
Maydonoz ve dereotunu ince ince kıyın. Pirinci, rendelediğiniz patatesi, peyniri, tuzu ve karabiberin içine bir yumurtayı kırıp, iyice karıştırın. Başka bir kasede kalan yumurtayı, sütü ve sodayı iyiyce çırpın. 1 yufkayı yağlayıp tepsiye yayın. Üzerine sütlü harcı gezdirin. 2 yufkayı dörde böldükten sonra sütlü harç ile ıslatıp iç koyarak gül böreği gibi sarın. Bu şekilde sekiz börek hazırlayın ve tepsideki yufkanın üzerine yerleştirin. Üzerine sütlü harcı gezidirin. Kalan yufkayı üstüne yayın ve her katı yağlayarak dışarıda kalan yufkaları üzerine kapatın. Yumurta sarısı sürüp, 200 derece fırında kızarana kadar pişirdikten sonra servis yapın.
Malzemeler * 4 adet yufka * Yarım demet dereotu * 1 çay fincanı haşlanmış pirinç * 50 gr. pastırma veya 100 gr. lor peyniri * 2 tane haşlanmış patates * 1 su bardağı soda * 2 yumurta * 1 su bardağı süt * 1 çay bardağı sıvıyağ
|