Çoban payı
Patates püresinin ortasını açın, 100 gr. tereyağı, yumurta sarısı, un ve tuzu katıp yoğurun. Hamurun üçte birini ayırın. Kalan hamuru düz ve unlu bir yüzeyde 30 cm. çapında açın, yağlanmış 25 cm. çapında tart kalıbının kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Kenarlarından taşan hamurları kesin. Kalan tereyağını ısıtın, soğanı ilave edip, karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Kıymayı katın, ezerek 4-5 dakika daha soteleyin. Piliç suyu, tuz, karabiber ve maydanozu katıp harmanlayın ve patatesli tabanın üzerine yayın. Ayırdığınız hamuru düz ve unlu bir yüzeyde 25 cm. çapında açın, harcın üzerine yerleştirin ve fırça ile yağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
MALZEMELER 8 dilim * 250 gr. patates
* 150 gr. tereyağı
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 250 gr. un
* 2 adet soğan
* 1 paket hindi kıyma
* 100 ml. piliç suyu
* Tuz
* Karabiber
* 5 sap maydanoz
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
|