|
 |
 |
 |
|
 |
 |

  |
|
'Polis seçimi iyi yapılmıyor'
Psikiyatr Arif Verimli, kendi ailesinden dört kişiyi öldüren polis için "Polis alımında kişilik özellikleri iyi değerlendirilmiyor, uygun olmayanlar mesleğe alınıyor" dedi.
Afyonkarahisar'da eşi, kayınvalidesi, çocuğunu ve baldızını öldüren polis memuru Zafer Başaran'ın, katliamı bir yıl öncesinden planladığına ilişkin görüntülerin yarattığı tartışmalara, psikiyatrlar da katıldı. Psikiyatr Dr. Arif Verimli, polisliğe alımlarda kişilik özelliklerine gerekli özenin gösterilmesinin önemine işaret etti. Sürekli normal dışı olaylarla (suç, suçlu, cinayet vs.) mücadele ettikleri için polislerin ruhsal durumunun olumsuz etkilendiğine işaret eden Verimli, "Teşkilat içinde zaman zaman hiyerarşik yapının çalışanların iş doyumunu engelleyecek biçimde uygulanması polislerde verimliliğin düşmesine neden olmaktadır" dedi. Verimli, Türk polisinin yasalarla belirlenmiş olan sorumluluk alanının genişliğinin, her yasal uygulamadan polisin mesul tutulmasına yol açtığını ifade ederken, bunun da bir suç olayında ilgili tüm yasaların uygulamalarını bilmek zorunluluğunu ortaya çıkardığını bildirdi.
Maç stres nedeni Kişilik özelliklerinin polis seçiminde değerlendirilememesinin, polisliğe uygun olmayan kişilik özelliğine sahip olanların mesleğe katılmasına neden olduğunu anlatan Verimli, işyerinde izin kullanamama ve ödüllendirmede adaletsizlik düşüncesinin meslek doyumunu düşürdüğüne değindi. Verimli, "Çalışma ortamında bireysel rollerin belirsizliği, vardiya sistemindeki problemler, nöbetlerin uzunluğu ve mesai dışında sık sık göreve çağrılma gibi çalışma ortamından kaynaklanan nedenler polisin stres kaynaklarından bazılarıdır. Hiyerarşik yapının katı biçimde uygulanması polisin inisiyatif kullanma imkânını ortadan kaldırmaktadır. Bunların yanında asli görev dışı algılanan işlerde göreve gelme (konser, maç gibi) durumunda kalmaları ve tatillerinden yararlanamamaları polisin stresini artırmaktadır" dedi.
|
|
|
|
 zeynep k 16.11.2006 15:52:49 Kesinlikle aynı fikirdeyim hocamla. Bu kaçıncı polis cinneti hafızalarınızı bir yoklayın.. sürekli intihar eden ve eşini , ailesini katleden polis haberleri okuyoruz... Emniyet Müdürümüz uyuyor mu ? Polislerin sorunlarına kimse eğilmiyor mu ?? nedir problemleri ?? Maddi de olabilir psikolojik de olabilir bu işin stresini kaldırmak her babayiğidin harcı değil..
 deniz1234 yıldız 16.11.2006 10:21:19 Stres çok ama ilgilenen yok.Normal bir insanı o kadar çok çalıştırın üzerine birde azarlayıp durun bakalım ne hale geliyor.Polis seçimi iyi yapılıyor ama polis olduktan sonra şartlar delirtiyor.Çalışma saatleri belli değil,maaş sıkıntısı var,keyfi hiyerarşik uygulamalar,benim kim olduğumu biliyormusunlar,yaz yaz bitmiyor.Yorum yapacağınıza birşeyler yapında böyle üzücü olaylar yaşanmasın artık.Poliste insan robot değil.
 ümit güney 16.11.2006 08:38:13 olurmu değerlendirme yapılmıyor ben 1998 de askerden geldim polisliğe baş vurdum almadılar gerekceside güneydoğuda yaptığımdan dolayı demekki değelendiriyolar.
|
|
 |
|
 |
|