|
|
|
|
|
|
Yarım asırlık bir marka
Hacı Bozan Oğulları'ndaki lezzetler sadece bunlarla da sınırlı değil. Bayram için şeker, çikolata, lokum çeşitlerini bulabileceğiniz gibi birbirinden leziz kebaplar da sizi bekliyor. İlk kez kapılarını 1957 yılında Gedikpaşa'da açan Hacı Bozan Oğulları'nın temeli Urfa'ya dayanıyor. Şanlıurfa'da Ermeni bir fırıncının yanında çırak olarak işe başlayan Bozan Bozanoğlu, İstanbul'daki ilk lahmacun fırınını 1957 yılında Gedikpaşa'da açmış. 1961 yılında da ezogelin çorba, lahmacun, kebap, güveç ve kadayıf sunulan ilk kebap salonu Laleli'de hizmete girmiş. Bu arada Bozan Bozanoğlu'nun oğullarından Mehmet Emin Bozanoğlu, ondan da oğulları Ali ve Murat Bozanoğlu işi devralıp Hacı Bozan Oğlu markasını iyice büyütmüşler. Aile 1975 yılından beri tatlıcılık sektöründe de iddialı bir şekilde yoluna devam ediyor. Hacı Bozan Oğulları bugün, Laleli'de açtıkları ilk restoran da dahil olmak üzere İstanbul'un 12 ayrı noktasında müşterilerini ağırlamaya devam ediyor. Tatlı imalatı Bahçelievler'deki özel bir tesiste yapılıyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|