|
|
|
|
|
|
Tatlılar ve şaraplar
Tatlılarda dondurmaların günlük olarak bizzat yapıldığı yolundaki açıklamayı okumak insana mutluluk veriyor. Zira bugün kendi dondurmasını yapan restoran neredeyse yok. Bu bölümde bir not daha var: "Baklava ve sarığıburma Gaziantep'te Zeki İnal ve ailesi tarafından çok az miktarda üretilip pazartesi hariç her gün Erguvan'a gönderiyor" deniyor. Zeki İnal, Antep'in en iyi iki baklavacısından biri. Onun baklavalarını Boğaz'a karşı taze taze yiyebilme olanağı, ta Tayland'dan getirilmiş karideslerden çok daha fazla heyecan verdi bana. Tatlıların diğer seçenekleri ise sakızlı sütlaç, krem karamel, krem brüle ve meyveden ibaretti. Erguvan'ın şarap menüsü hatırladığım kadarıyla Mikla'nınkinden farksızdı. Yerli şarap çeşitleri Doluca ve Kavaklıdere ürünlerinin dışında Corvus ve Cankara'nın şaraplarından oluşuyordu ve fiyatları abartılı değildi. Yabancı şarap çeşitleri ise yemek menüsünün tersine, çok zengindi. Beni bu menüde en çok etkileyen, kadehle verilen şaraplar bölümü oldu. Erguvan'da tam on beyaz, on kırmızı ve sekiz yabancı şarap kadehle de satılıyor. Üstelik bu şaraplar her yerde olduğu gibi en ucuz ve en kötü markalardan derlenmemiş, en iyilerden başlayarak sıralanıyor. Sadece bir kadeh şarapla yetinmek isteyenleri koca bir şişe açmak zorunda bırakmayan bu çağdaş uygulama başlı başına övgüye değer.
|
|
|
|
|
|
|
|
|