| | Bayram baklavasız olmaz İşte yine bir bayram daha geldi. Tatlı yiyip tatlı konuşacağız. Peki bayramın geleneksel lezzeti baklavayla ilgili herşeyi bildiğinizden emin misiniz? Sizin için uzmanından tavsiyeler aldık. Çıtır çıtır, incecik hamur ağzınızda dağılırken mis gibi tereyağı, şerbet ve fıstığın lezzetine...devamı |
|
| | Bayramda Boğaz manzaralı fasıl Bu yıl Şeker Bayramı'nda hem dinlenmek, hem de gezip eğlenerek bayramın tadını çıkarmak mümkün. Hafta sonu ile birleşerek uzayan bayram tatilinde, İstanbul'da Boğaz manzarasına nazır fasıl keyfi de alternatiflerden biri. Ramazan ayı sona erip bayram heyecanı başladığında, hemen herkes...devamı |
|
| | Adına destan yazılan lezzet: Pastırma Kokusundan ve fiyatından çekinerek yenen pastırma, Türk icadı. Çiğ etin tuz ve baharatla pişirilip kurutulması yoluyla yapılan pastırma oldukça da faydalı. Babamın elinden tutup mezeciye gittiğim çocukluk günlerim gözümde canlanıyor. Dizi dizi Kayseri pastırması arasından içi hafifçe...devamı |
|
| | Kimsenin sarhoş olmadığı bira şöleni Münih'te her yıl ekim ayında düzenlenen Oktoberfest bira şöleni, milyonlarca kişinin katılımıyla, büyük çadırlarda, birer litrelik bira bardaklarında içilen özel biralar ve çeşit çeşit yemekle, keyifle kutlanıyor. Alman kültürüne aşina olmama rağmen, Münih'in ünlü Ekim Bira Şöleni,...devamı |
|
| | Müslüman mahallesinde İsveç köftesi Hem alışveriş yapıp hem de yemek yiyebileceğiniz mağaza sayısı çok az Türkiye'de. Ama IKEA bununla da kalmıyor Ramazan'da iftar bile veriyor. İsveç kökenli mağazalar zinciri IKEA, mobilya ve ev aksesuarlarının dışında kafe ve restoranına da müşterilerin büyük ilgi gösterdiği ve beğendiği...devamı |
|
| | İftarı nerede yapalım? Ağzınıza layık... Ramazan özel hazırladığı mönüleriyle dikkat çeken bir başka mekân da Divan. Şubelerinde set iftar mönüleri, özel iftar tabağı ve açık büfe uygulamasıyla müşterilerine seçenekler sunan Divan, güllaç tatlısı ile de yemeği noktalıyor. İftar yemeklerinin kişi başı...devamı |
|
| | Bardacık inciri başka Kuru incirin bir öğün yemek kadar besleyici olduğu çok eski çağlardan beri biliniyor. Önce yazın başlarında morumsu renkli patlıcan inciri ile kısa süre sonra kurutulmaya başlanan sarı renkli lop incir çıktı Alaçatı pazarına. Aydınlıların 'yemiş' dedikleri türden incirler. Turistlerin...devamı |
|
| | Birahanede tarihi yudumlama zevki Yaklaşık 500 yıl önce bir karı koca evlerinde bira üretmeye başladı. Bugün Prag'ta pek çok turistin uğrak yeri olan, U Fleku adlı birahaneye dönüşen bu ev, biraseverleri tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Bazı yemek yenecek, içki içilecek yerler vardır, ne yemekleri çok iyidir ne de içkileri...devamı |
|
| | Bu kirazlar, vişneler kulağınıza küpe olsun Şu günlerde geleneklerimizi sürdüren nice evde vişne reçeli tencereleri kaynıyor, pişirilen reçeller kıvamlandırılıyor. Pastanelerde taze vişne ile yapılmış tartlar gözü, damağı okşuyor. Önce epeydir tadını unuttuğum nefis bir vişne suyu bana bu güzelim meyveyi hatırlattı. Ardından bir...devamı |
|