|
|
|
|
|
Farkı yaratan toprak
|
|
Üzüme giden yoldaki mühim safhalardan ilki şu: Mikro organizmalar fermantasyonu etkiliyor. Dolayısıyla asmaların ihtiyaç duyduğu mineraller var. Bir çeşit Co-enzym olarak. Sonra, bağcı aroma yoğunluğunu arttırabilmek için asma yapraklarını kesip güneş miktarını düzenleyebiliyor. Ya da üzümlerin bir bölümünü henüz olgunlaşmadan kesebiliyor. Bir sonraki adım da ise su verileri geliyor. Taşlı ya da kumlu topraklar daha uygun. Asma kökleri marifeti ile minerallere, çinko ve demire ulaşıyor. Bunlar da bir şekilde üzümlere intikal ediyor. Aromaya nasıl geçtiklerini ise bilmiyoruz. İşte son bir yıl içinde tüm haber dergilerinde bu konu işleniyor: Şu halde tek fark toprakta mı?
|
|
|
|
|
|
|
|
|