Muzlu tatlı
Muzları soyun. Diklemesine olmak üzere dörde bölün. Yarım limonun suyunu sıkıp, muzların üzerine dökün. Toz şeker, margarin ve suyu bir tavaya alın. Kısık ateş üzerine oturtup, yavaş yavaş karıştırın. Şekerin ve margarinin erimesini sağlayın. içine portakal kabuğu rendesini ekleyin. Karışım hafif kıvamlı bir hal aldığında muzlar hafif yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan indirmeden muz likörünü ekleyin. Tavayı hafifçe sallayarak likörün karışmasını sağlayın. Soğutup servis yapın.
MALZEMELER
* 3 adet muz
* Yarım su bardağı toz şeker
* 2 çorba kaşığı margarin
* 1 su bardağı su
* Yarım su bardağı muz likörü
* Yarım limonun suyu
* 1 portakalın kabuklarının rendesi
|