| | Manzara baş döndürüyor Eftalya'nın terasında, sanki Boğaz'ın orta yerinde seyreden bir geminin kaptan köşkünde oturuyormuş izlenimine kapılıyorsunuz. Eşsiz Boğaziçi'nin en güzel noktası burası mı acaba, diye kafamdan geçirdim. Aslında çok zor bir karar bu. Zaten her köşesinde ayrı bir güzelliğin göz...devamı |
|
| | Guruba karşı bir keyif Ilıca koyuna hâkim, yüksekçe bir yarın üzerinde kurulu büyük bir villanın verandasında yer alan Villa Sunset, zengin mönüsü ve etkileyici manzarasıyla güzel bir akşam yemeği sefası yapmak için ideal. Ama bir de basılı şarap mönüsü koysalar çok iyi olacak. Tüm olumsuzluklarımıza rağmen...devamı |
|
| | Rakılı ve biberliden sonra isotlu dondurma Şanlıurfa'da bir pastane, isotlu dondurmasıyla adından söz ettiriyor. Bu acı-tatlı lezzetle komşu illeri fetheden işletme sahibi, şimdi de dondurmasını ihraç ediyor. Şanlıurfa'da sıcak havadan bunalan vatandaşlar, Urfa ev isotuyla yapılan dondurmayla serinliyor. Acılı yemeklerdeki...devamı |
|
| | Tarihi köşkte ızgara keyfi Erenköy'deki Ethemefendi 36, bahçesinde kestane ağaçlarının bulunduğu, zengin ızgara mönüsü olan, sakin bir 'aile restoranı'. Bağdat Caddesi'nin günün her saati eksilmeyen kalabalığından kurtulup Erenköy'deki Ethemefendi Caddesi'ne sapın, tatlı bir yokuşu yavaş yavaş tırmanırken bir...devamı |
|
| | Ummanda mutfak derdi olmaz! Teknede mönü planlaması yapılırken öğle yemeklerinde 'annemin mutfağı' akşam yemeklerinde ise 'babamın meze sofrası' anlayışı hâkimdir. Teknedeki yaşam bunu zorunlu kılar. Bizim yarımadanın denizle sevdası yeni başlamıştır. Yoksa, Anadolu'dan çıkan, içinde dayanılmaz bir keşif içgüdüsü...devamı |
|
| | Şöhretli aşçıların bavulunda ne var? Son 25 yıldır müşteriler, büyük aşçıların değerinin yaratıcılıkları ve tasarladıkları yeni yemeklerle arttığını kabullendiler. Ve artık onları zanaatkâr sınıfından sıyırıp 'sanatçı' sıfatı ile bezediler. 19. yüzyıldan bu yana baş döndürücü bir hızla değişen dünya, elbette...devamı |
|
| | Bahçe vaha gibi yemekler vasat Sahibi ve aşçısı Kilisli olan Kiliza restoran, kentin ortasında sığınılacak yeşil bir vaha gibi. Ancak yemekleri ortalama bir Antep kebapçısında bulunabilecek düzeyde. Güneydoğu lokantalarını İstanbullular önce sadece 'kebapçı' olarak tanıdı. Bu kebapçıların hepsinde aynı kebaplar...devamı |
|
| | Ailelerin de gittiği esnaf lokantası Yemekleri günlük pişirilen, daimi müşterileri olan ve çok hesaplı esnaf lokantalarına ilgi artıyor. İstanbul'da ilk akla gelen de Üsküdar'daki klasik Kanaat Lokantası. Klasik restoranların en büyük rakibi fast food zincirleri. Büyük kentlerde çalışan kesim için öğle tatillerinde bir...devamı |
|
| | Seyyar tezgâhından AB'ye Ülkelerin yiyecek ve içecek kültürü sadece saraylarda oluşmuyor. Sokak lezzetleri giderek büyük önem kazanıyor. Geçen hafta ekonomi sahifelerinde boy gösteren harika bir haber vardı : "Zabıtadan bıktı, fabrikatör oldu" Bu eğlenceli ve öğretici hikâye İzmir'de 12 yıl midye dolma...devamı |
|