|
|
|
Emniyet'ten suç duyurusu
Emniyet Genel Müdürlüğü, Terör Uzmanı ve öğretim üyesi Ercan Çitlioğlu'nun telefon konuşmasının dinlenmesine ilişkin, itham altında bırakıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Emniyet Genel Müdürlüğü, Terör Uzmanı ve öğretim üyesi Ercan Çitlioğlu'nun telefon konuşmasının dinlenmesine ilişkin, itham altında bırakıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Önümüzdeki günlerde emekli olmaya hazırlanan Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, Avrasya Statejik Araştırmalar Merkezi(ASAM) üyesi ve Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Ercan Çitlioğlu'nun dinlenmesi olayına sert tepki verdi. Şaron'un hastalığı nedeniyle, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'ni arayan ve bu konuşmaları internet ortamında yayınlanan Çitlioğlu'nun polis tarafından dinlendiğine yönelik sözleri, polisi savunmaya yöneltti.
CİDDİ
ARAŞTIRMA
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Çitlioğlu'nun, Şaron için "geçmiş olsun dileklerini ileten ve duacı olduğunu ifade eden" konuşmasının deşifre edilmesinin ardından, bir gazetenin köşe yazarının konuya yer vermesi Aydıner'i harekete geçirdi.
Konuyla ilgili 2 Polis Başmüfettişi görevlendiren Aydıner, "dinleme yapan tüm birimlerin araştırılmasını" emretti. Ayrıca legal yada illegal bu dinlemeyi yapan olup olmadığının yetkili birimlerce belirlenip kendisine bilgi verilmesini isteyen Aydıner'in emriyle başta İstihbarat ve Kaçakçılık olmak üzere dinleme yapan birimler incelendi.
"DİNLEYEN BİZ DEĞİLİZ"
Müfettişlerin yaptığı inceleme sonucunda Çitlioğlu'nun Emniyet tarafından dinlenmediği belirlenirken, Aydıner, bu bilgi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliği'ne emir vererek, polisin töhmet altında bırakıldığını öne sürerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.
Geçmişte, defalarca yasadışı dinleme yapıldığı gerekçesiyle suçlanan, hatta soruşturmalar geçiren kurum bu defa "Biz dinlemedik" gerekçesiyle "haksız yere suçlama" gerekçesiyle bir ilke imza atarak kanuni hakkını istedi. Basın Savcılığı'na yönlendirilen suç duyurusunun önümüzdeki günlerde davaya dönüştürülüp dönüştürülmeyeceği, yapılacak soruşturma sonrasında karar verecek. Suçlama davaya dönüşürse, bu polisin açtığı ilk telekulak davası olacak ve dinlemeyi yapan kişi ya da kurumlar cezalandırılacak.(ANKA)
|