Gayzerde Azor usulü kapama kebap
Sao Miguel adasında bulunan Furnas kasabasında kükürt püskürten gayzerleri yemek yapmakta kullanyorlar Azorlular. Bizdeki, güveç, kapama, türlü karışımı olarak da adlandırabileceğimiz yemek için neredeyse adada yetişen her türlü sebzeyi ve her çeşit eti kazanlara doldurup -önemli bir ritüel havasında- pişmesini bekliyorlar. Furnas gölü kıyısında 1,5 metre derinliğinde yaklaşık 80 cm. çapında beton kanalizasyon borularının içine yerleştirilen büyük kazanların ağzı bezle kapatılıyor. Bölgede 20'ye yakın kuyuda kimin kazanının bulunduğunun kontrolü piknikçilere hizmet eden bir belediye görevlisine ait. Furnas kasabasındaki bazı restoranlar da burada hazırlattıkları yemeği müşterilerine sunuyorlar.
|