kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Oryantal Star bir et şovu değil, sanat!
Oryantal Star bir et şovu değil, sanat!
Çatır çatır yemek pişiririm
Kalas gibi bir adamım!

Oryantal Star bir et şovu değil, sanat!

Oryantal Star'ın yardımcı sunucusu Jess Molho; yarışmanın, insanları cinsel bir obje olarak gösteren bir şov olmadığını, yapımcısından yarışmacısına kadar herkesin oryantale sanat olarak baktığını söylüyor.

Üniversite yıllarımda aynı okulda okuyorduk Jess Molho'yla.. O yıllarda Jess; Number One TV'nin asi rock'çı VJ'lerindendi... Body çalışmış vücudu, uzun saçları, yeşil gözleri, cool ve biraz ukala duruşuyla tüm kızların dikkatini çekiyordu. Aynı enerji televizyondaki programlarına da yansıyordu elbette. Ancak geçen 10 seneyle birlikte, belki ekrana biraz da ısınmasından dolayı 'ailemizin sunucusu' kıvamına geldi. Kanaltürk'te yarım saatlik bir program olarak başlayan ama 2 saate kadar uzayan ve 3 senedir de devam eden yemek programı 'Yemek Bahane'yle sadece yakışıklılığıyla değil, sempatik ve şirin halleriyle de kadın izleyicilerin kalbini kazandı. Jess'i şu sıralar bizim tanıdığımız asi rock'çı imajına belki ters düşecek bir kültürü yansıtan Oryantal Star'ın yardımcı sunucusu olarak görüyoruz. Ancak röportaj bittiği zaman anlaşılıyor ki, gerçek Jess bambaşka... Tam bir aile adamı...

BU İŞİ ERKEKLER BOZUYOR

* Oryantal Star kültürünü kendinize yakın buluyor musunuz?
Başlarda çekinmelerim oldu. Yılbaşında dansöz çıksın diye bekleyenlerden değilim! Estetiği her zaman severim. Kadınlar dünyada estetiği en güzel gösteren yaratıklar. Ama daha çok bu işin sanatındayım. Oryantal Star bir et şov değil! İnsanları cinsel obje olarak gösteren bir şov değil! Böyle bir şey olsaydı ben bu işin içinde kesinlikle olmazdım. Çünkü ben tırnaklarımla kazıyarak geliyorum buraya, ufak ufak adımlarla, yanlış bir programda olup birdenbire geriye gitmek istemiyorum.

* Oryantal Star'da tam anlamıyla sanat yapılıyor yani...
Yapımcısından jürisine kadar herkes bu işe sanat olarak bakıyor. Özellikle 18 yaşından küçüklerin bu yarışmaya katılamamaları prensibi... Elemelerde; 'hayır evladım sen okuluna devam edeceksin, senin oryantalle işin olamaz' cümlelerini duyduğumda doğru programda olduğumu düşündüm.

* Elemelerde Oryantal Star'a farklı gözle bakanların olduğunu düşündüğün oldu mu hiç?
Türkiye'de sonuçta bu duruma farklı şekilde bakan insanlar da var. Yarışmacılarla röportaj yaptığım zaman bazılarının babalarının veya ağabeylerinin bu gözle baktığını gördüm. Bu işi erkekler bozuyor. Ama 'Oryantal Star' bu işe tamamen sanat olarak bakıyor. Oryantal bir sanattır. Bunun sanat olduğunu şuradan anlayabiliriz: Dünya oryantale doğru gidiyor. Bizim Rus dansçımız da var. Rusya kasıp kavruluyormuş oryantalle. Kore'den tematik şovlar yapmaya geliyorlar, Kore oryantalle kasıp kavruluyor. Herkes sanat olduğunu kabullenmiş. Doğu kökenli bir ülke olduğumuz için, biz bu sanatı çok iyi bir şekilde taşımak zorundayız.

AİLEMİZİN SUNUCUSU

* Eski rock'çı, ukala imajınızı geride bırakmışsınız sanki... Ailemizin sunucusu gibi bir imaj mı ortaya çıktı?
Öyle bir durum oldu. Bundan da çok memnunum. Aile adamıyım, öyle bir yaşantım var. Bunun halk tarafından fark edilmesi çok hoşuma gider. Ama bunu bir rol alarak soruyorsanız bu öyle olmadı ama gidişat öyle oldu... Haklısın eskiden müzik programları yaptığım dönemlerde daha farklı gözüküyor olabilirim. Ama bu biraz da ekrana ısınmakla ilgili. Bir de yabancı müzik yapan bir kanalda çalışıyorsan otomatik olarak Müslüman mahallesinde salyangoz satıyorsun. 3 sene önce yemek programım başladı. Yemek programı saat itibariyle kadınlara hitap ettiğinden dolayı ve tamamen benim eksenimde gittiği için ilk defa insanlar gerçek Jess'i anladılar ve sevdiler. Ama özellikle bu role bürünüp de mesela Beyaz gibi, Kenan Doğulu gibi ailenizin sanatçısı, sunucusu olmadım.

* Oryantal Star jürisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Daha önce pek tanımadığım insanlardı; Kibariye, Tanyeli, Aydın... Aydın Bey'i her zaman takdir ederim! Kim ne derse desin, Türkiye'nin en büyük şovmenidir. Kibariye için bu klasiktir ama.... Gerçekten dışarıda neyse içeride de öyle biri, müthiş bir kadın. Ona ve kocası Ali Bey'e bayılıyorum. Tanyeli tahminimden çok daha profesyonel... Bu işi sanat olarak yapıyor. Ebru Akel, zaten Türkiye'nin en güzel sunucularından biri.

BUGE CANKAT

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Her şey saç fırçasıyla başladı
 Oryantal Star bir et şovu değil, sanat!
 Çantam kimsede olmasın diyene 'çöpten çanta'
 Cosmopolitan kokteyli İngilizler'i fethetti!
 Vitrin Meleği
Balayı romantizmi çileye dönüşmesin
Balayı romantizmi çileye dönüşmesin
Evli çiftlerin yaşamında her zaman keyifle ve güzelliklerle...
Sırayla kararıyorlar
Sırayla kararıyorlar
Sarışın yıldızlar birer birer esmerleşiyor. Bizde Gülşen ile Seda...
Cem Yılmaz'la aynı filmde rol almak isterim
Cem Yılmaz'la aynı filmde rol almak isterim
Geçtiğimiz aylarda en büyüm hayalinin Tarkan'la düet yapmak olduğunu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.