|
 |
 |
 |
|
 |
 |

  |
|
İran'a ziyaret gündemimizde yok
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, BM Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesiyle Almanya'nın İran'ın nükleer programına ilişkin sunduğu öneri paketine bu ülkenin verdiği yanıta ilişkin olarak, yanıtın ayrıntılı biçimde değerlendirilerek, İran'ın nükleer programından kaynaklanan soruna diplomatik yoldan çözüm bulunmasını temenni ettiklerini söyledi.
Tan, haftalık basın toplantısında konuya ilişkin soru üzerine, İran'ın, öneri paketine ilişkin yanıtını, 22 Ağustosta Tahran'daki 6 büyükelçiye 20 sayfalık bir mektupla verdiğinin öğrenildiğini belirtti.
Namık
Tan, "Yanıtın içeriği hakkında henüz bilgimiz bulunmamaktadır. Yanıtın tüm veçheleriyle ayırıntılı biçimde değerlendirilerek, İran'ın nükleer programından kaynaklanan soruna diplomatik yoldan bir çözüm bulunmasını temenni ediyoruz'' diye konuştu.
Bir soru üzerine Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün İran'ın yanıtına yönelik bir temasının olmadığını söyleyen Tan, Bakan Gül'ün İran'ı ziyaret edip etmeyeceği sorusu üzerine de "İran'a herhangi bir ziyaret planlanmış değildir. Şu sıra gündemimizde yoktur'' dedi.
(AA)
|
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|