|
 |
 |

  |
|
Ayıların intikamı acı oldu
Belediye Başkanı Salih Kaya'nın Kalaşnikof'la bir ayıyı öldürdüğü beldede ayılar, bostanlara girerek tam 50 ton karpuzu talan etti.
On gün kadar önce Belediye Başkanı Salih Kaya'nın bir ayıyı Kalaşnikofla öldürdüğü Erzincan Uluköy beldesinde, sekiz ayrı bostana giren yaklaşık beş ayı 50 ton karpuza zarar verdi. Belde sakinlerine ait 8 adet bostan tarlasına giren ayılar, 37.5 dönüm arazide yaklaşık 50 ton karpuza zarar verdi. Belde sakinleri, bundan yaklaşık 10 gün önce Belde Belediye Başkanı Salih Kara'nın bir ayıyı öldürmesi üzerine Türkiye'nin ayağa kalktığını belirterek, devletin gelip "ayılara sahip çıkmasını" istedi ve "Zararımız 15 bin YTL'yi buldu. Bizim zararımızı kim ödeyecek" diye konuştu. Uluköy Beldesi Yukarı Bük mevkisinde karpuz bostanı bulunan Özgür Kocatürk'e ait 2.5 dönüm, Fahrettin Konak'a ait 7 dönüm, Dursun Bebek'e ait toplam 10 dönümlük iki tarla, Erhan Kocatürk'e ait 3 dönüm, Cevdet Okumuş'a ait 2 dönüm, Emrah Çıldır'a ait 5 dönüm ve Ali Bebek'e ait 8 dönüm ekili karpuz arazisine ayılar büyük zarar verdi.
'ZARARIMIZI
KARŞILASINLAR' Gördükleri manzara karşısında şaşkına dönen belde sakinlerinden Özgür Kocatürk (38) zararının karşılanmasını isteyerek şunları söyledi: "Belediye başkanımız istemeyerek bir ayı vurdu, az daha divan- ı harbe vereceklerdi. 5 ton karpuzum ayılar sebebiyle perişan oldu. Kim karşılayacak bu zararı? Eğer ayı vurmak yasaksa o zaman biz ayıları vurmayalım. Ama devlet de ayılarına sahip çıksın! Çevre İl Müdürlüğü'ne şikâyette bulunacağız. Biz ayıya karışmayalım, ayı bize bunu yapsın, onlar da zararımızı karşılasın."
Kemal ARDUÇ / MERKEZ
|