Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Dondurmalı sandviç Malzemeler * 1 su bardağı un * 50 gr. kakao * 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu * 1/2 çay kaşığı tuz * 6 çorba kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında) * 1 su bardağı tozşeker * 1.5 tatlı kaşığı vanilya * 1 su bardağı süt (soğuk) * 1.5 kg. dondurma * 2 su bardağı fındık (iri dövülmüş) Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Tereyağı ve şekeri mikserle 3 dakika çırpın ve vanilyayı katın. Çırpmaya devam ederek sırasıyla unun üçte birini, sütün yarısını, kalan unun yarısını, kalan sütü ve kalan unu ilave edin. (Her malzemeyi karışıma yedirdikten sonra bir diğerini katın.) 45x35 cm. ebatlarında bir fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın, üzerine yağ sürüp hamuru yayın. Spatula ile düzeltin. Hamur ebatlarında tekrar yağlı kağıt kesin, bir yüzünü yağlayın ve kağıdın yağlı tarafını hamurun üzerine yayın. Merdaneyi yağlı kağıt üzerinde gezdirerek hamuru düzleştirin, yağlı kağıdı alıp ayırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Hamura kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin ve oda sıcaklığında soğutun. Kekin üzerine ayırdığınız yağlı kağıdı yayın ve ters çevirerek çıkarın. Ortadan ikiye kesin, üzerine dondurmayı yayın ve ikince kek parçasını dondurmanın üzerine yerleştirip bastırın. Kağıtları çıkarıp dilimleyin. Dondurmalı kısımları fındığa batırıp, servis yapın. Not: Dondurmalı sandviçlerin dondurması yumuşadıysa derin dondurucuda en az 2 saat dinlendirin. Her bir sandviçi streçe sararak derin dondurucuda en az 2 hafta saklayabilirsiniz.
Patatesli piliç Malzemeler * 1 büyük paket piliç göğüs light * 1/2 su bardağı süt * 1 tatlı kaşığı karabiber * Tuz * 2 tatlı kaşığı limon suyu * 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi * 500 gr. dondurulmuş patates * 1 çay kaşığı muskat * 250 gr. kaşar peyniri (iri rende) * 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber * 100 gr. tereyağı Göğüs etlerini 1 çay bardağı tuzlu karabiberli süt içinde yarım saat beklettikten sonra bir fırın kabına dizin. Limon suyu ve limon kabuğunu karıştırıp, üzerine sürün. Dondurulmuş patatesi çözmeden robottan geçirip, muskatı katın ve göğüslerin üzerine sıkıca döşeyin. Üstüne kaşar peyniri rendesi ve kırmızıbiber serpin. Tereyağını ufak parçalar halinde üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Yoğurtlu madalyon Malzemeler * 4 parça madalyon * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 su bardağı yoğurt * 1 çorba kaşığı hardal * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * Tuz * Tane karabiber (dövülmüş) Etleri zeytinyağına iyice bulayın. Isıtılmış yağsız tavada hızlı ateşte her iki yüzlerini 4'er dakika pişirin. Yoğurt, hardal, sarmısak, tuz ve karabiberi karıştırıp etlere bulayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|