Mutfakta Lezzet Güneşi
* 30 gr. tereyağı * 1 adet soğan ya da 4 adet arpacık soğan (ince kıyılmış) * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 500 gr. iri mantar * 2/3 ml. sek beyaz şarap * 1 çorba kaşığı hardal * 1 tatlı kaşığı kişniş * 250 gr. yoğurt * Taze çekilmiş karabiber * 2 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) * Tuz
Hardal soslu mantar Teflon tavada tereyağını eritip soğan ve sarmısakları orta ateşte soğanlar yumuşayana kadar karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Mantarları ilave edip, ara ara karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirmeye devam edin. Mantarları tavadan servis tabağına alıp, sıcak tutun. Soğanları pişirdiğiniz tavaya şarap, hardal ve kişnişi katıp, ateşi kısın ve sosun yarısı buharlaşana kadar yaklaşık 10 dakika ağır ağır kaynatın. Tavayı ateşten alıp yoğurt, tuz ve karabiberi karıştırarak ilave edin. Tavayı tekrar altı kısık olarak ateşe koyup, sos iyice ısınana kadar 2- 3 dakika daha pişirip, servis tabağına aldığınız mantarların üzerine dökün. Maydanoz serpip servis yapın.
|