|
|
|
|
|
|
Sinan Özedincik: Lezzete yelken açmaya devam!
1989 yılından beri faaliyet gösteren Yeşilköy Yelken Restoran'ın ikinci şubesi, balıkseverlere yeni bir alternatif olarak üç yıl önce Yeniköy'de açılmıştı. Şimdi ise iki ortak Bülent Ilgaz ve Alican Duran Yeniköy Yelken'i Reina'nın içinde açtı. Üç sene önce Yeniköy'de açtığı mekanda Boğaz'ın en seçkin tatlarını benzersiz inceliklerle sunmaya başlayan mekan, geleneksel lezzetlerin yanı sıra yaratıcı ve sürekli yenilenen mönüsüyle de misafirlerin dikkatini çekti. Şimdi ise Yelken'in Reina'daki müthiş manzarası ve yeni dekorasyonu büyük beğeni topluyor. Restoranın yemek öncesinde birkaç kadeh içki içebileceğiniz ufak bir de barı var. Dekorasyon ortaklardan Bülent Ilgaz tarafından yapılmış. Ilgaz "Burada çok şaşaalı bir dekorasyona gerek yoktu. Çünkü deniz manzarası yeterince güzel" diyor. En beğenilen yemekler levrek dolması ve balık mantısı. Yelken'in mutfağı daha önce Rumeli İskele ve Balıklama gibi restoranlarda çalışan, Boğaz'ın en eski ustalarından Hüseyin Bektaş'a emanet. Bektaş mönüye diğer balıkçı restoranlarında zor bulacağınız lezzetler katmış. Balık mantısı, levrek dolması ve tahinli profiterol bu tatlardan birkaçı. Ilgaz bu tatlıyı özellikle rakıdan sonra ağızda kalan tadı gidermek için tavsiye ediyor. Burada çikolatalı suflenin yanı sıra meyveli sufle de bulunuyor. Duran, özellikle balıkla yapılan mezelerde iddialı olduklarını söylüyor. Mezeler arasında yengeç ızgara, pavurya, tarama ve hardal soslu ahtapot dikkat çekiyor. Mekanın en çok sipariş edilen yemekleri ise levrek dolması, Bodrum'dan gelen büyük ahtapotlarla yapılan ızgara, deniz mahsulleri spagetti, İran pirinciyle yapılan, safranla pişirilen paella ve lagos dolması. Yelken'de tuzda balık ve iki türlü buğulama da var. Buğulamaları parmesanlı, kremalı beyaz sosla ya da domatesli kırmızı sosla yapıyorlar. Ortaklardan Alican Duran; "Biz balık restoranlarının iyi müşterisiydik. Yani aslında masanın öbür tarafından geldik. Çoğu restoran sahibi işin içinden gelmiş. Oysa bizim diğerlerinden farklı olarak müşterinin ne istediğini bilmek gibi bir avantajımız var. Yelken'in kalıcı bir restoran olacağını umuyoruz."
Sinan Özedincik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|