Lezzet Güneşi
Bulgurlu hindi bonfile Derin bir kaba 3 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup, karıştırın. Bonfileleri bu suya batırdıktan sonra her iki tarafını bulgur ile kaplayın. Teflon tavada 2 çorba kaşığı yağı ısıtıp, etlerin her iki tarafı da pembeleşene kadar 4'er dakika pişirin. Tavadan alın ve sıcak tutun. Etleri pişirdiğiniz tavaya kalan yağı, sarmısak, karabiber ve tuz katın. 3 dakika karıştırarak pişirin, ateşten alın. Karışımı etlerin üzerine gezdirin. Servis yapmadan hemen önce etlerin üzerlerine peynir serpip, yeşilliklerle süsleyin. MALZEMELER * 1 paket hindi bonfile * 1/3 su bardağı köftelik bulgur * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş) * 50 gr. beyazpeynir (ufalanmış)
Kaytan kebabı Tereyağını kısık ateşte eritin. İçine tarçın, karabiber, yenibahar ve karanfili katıp, bir kez karıştırın. Soğan ve etleri ilave edip, iyice harmanlayın. Hazırladığınız malzemeyi yağlanmış fırın kabına koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. MALZEMELER * 1 paket göğüs şerit * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 çay kaşığı tarçın * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı yenibahar * 1/2 çay kaşığı karanfil * 1 adet büyük boy soğan (piyaz doğranmış) * Tuz
Ananaslı piliç Biberiye, tuz ve karabiberi harmanlayıp, piliç etlerini bu karışımla ovun. Etleri fırın kabına yerleştirip, üzerlerine taze soğanları serpin. Bir kapta ananas suyu ve zencefili karıştırın ve etlerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri açık olarak etler pişene kadar yaklaşık 25 dakika fırınlayın. Bu süre içinde 2-3 kez etlerin üzerine kaptaki sudan gezdirin. Etler pişmeden 10 dakika önce ananas dilimlerini etlerin üzerine yerleştirip, pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER * 1 küçük paket piliç ızgara tava * 1 tatlı kaşığı biberiye (ince kıyılmış) * Tuz * Karabiber * 10-12 adet taze soğan (ince dilimlenmiş) * 1-1/4 su bardağı ananas suyu * 2 tatlı kaşığı zencefil * 6 dilim ananas
|