kapat
   
10 Ağustos 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Saldırı son anda engellendi
Amaçları uçakları aynı anda patlatmaktı
Saldırı son anda engellendi
Londra seferini yapan THY uçağı yedek havalimanına inecek
Heathrow Havaalanına uçuşlar geçici olarak durduruldu
ABD güvenlik seviyesini arttırdı
British Airways kısa mesafeli uçuşlarını iptal etti

Saldırı son anda engellendi

Bir uçağın havada infilak ettirilmesine yönelik terörist planın engellendiği İngiltere'de terör alarmı seviyesi maksimumda. Olayın ardından bir dizi tutuklama gerçekleştiren İngiliz polisi geniş güvenlik önlemleri alıyor.

Havaalanlarında büyük kuyruklar oluşurken havayolları şirketleri uçağa el bagajı alımlarını yasakladı. Heathrow Havaalanından uçuşlar da geçici olarak durduruldu.

İstanbul'dan Londra'ya uçan THY uçağı izin verilmemesi halinde yedek havalimanına inecek. Ayrıca British Airways'in Londra uçağı da Atatürk Havalimanında bekletiliyor.

Bu
arada terör planında uçağı, el bagajıyla taşınan bombalarla infilak ettirmenin amaçlandığını belirten polis, planda özellikle İngiltere-ABD seferi yapan uçakların hedef alındığını düşündüklerini söyledi.

Londra'da gece boyunca bir dizi kişinin tutuklandığını kaydeden polis başka ayrıntı vermedi.

İngiltere İçişleri Bakanı John Reid ise önlenen terörist saldırının amacının ''birkaç uçağı havada infilak ettirmek ve önemli sayıda can kaybına yol açmak'' olduğunu söyledi.

Reid, yaptığı açıklamada, polisin, İngiltere'ye karşı büyük tehdit olduğu düşünülen terör planının uygulanmasını engellemek için büyük bir operasyon düzenlediğini belirtti.

HAVAYOLU ŞİRKETLERİ, EL BAGAJLARINI YASAKLADI

İngiltere'de bir uçağa el bagajı ile bomba sokularak bomba yapılmasına yönelik planının engellenmesi ardından havayolu şirketleri İngiltere'den başka ülkelere yapılacak seyahatlerde el bagajına yasak getirdi. Şirketler ayrıca planın ortaya çıkmasının ardından uçuşlarda gecikmelerin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

British Airways, United Airlines ve Virgin Atlantic gibi şirketlerin aralarında bulunduğu havayolu şirketleri, güvenlik tedbirlerini arttırdı. Havayolu ve havalimanı yönetimleri, uçak içine el bagajı sokulmasını yasakladı. Zorunlu ilaçlar dışındaki sıvılar yasaklanırken bebek için taşınan sütlere velinin sütü tadması halinde izin verileceği bildirildi. British Airways, "İngiliz havalimanından ayrılacak uçuşlarda el bagajı yasaklanmıştır." dedi.

Ulaşım Bakanlığı internet sitesinde yaptığı açıklamada havalimanlarında güvenlik seviyesinin arttırıldığını ve fazladan güvenlik tedbiri konulduğunu belirtti.

TERÖR ALARMI SEVİYESİ MAKSİMUMDA

Bu arada İngiltere'de terör alarmı seviyesi ''ağır''dan , yakında bir terör saldırısı olasılığına işaret eden ''kritiğe'' yükseltildi. İngiltere'de tüm havaalanlarında güvenlik önlemleri artırıldı ve ek güvenlik önlemleri alındı.

BRÜKSEL'DEN LONDRA'YA UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

Öte yandan Brüksel uluslararası havaalanından Londra'ya bütün uçuşların ikinci bir emre kadar iptal edildiği bildirildi.

Havaalanının bir sözcüsü, Londra'ya bütün uçuşların ikinci bir emre kadar iptal edilmesi kararının, İngiltere'deki güvenlik durumu nedeniyle alındığını belirterek, uçuşların yeniden başlaması durumunda da güvenlik tedbirlerinin artırılması nedeniyle gecikmeler olabileceğini söyledi.

Ayrıca Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın bugün TSİ 15.00'e kadar, Fransız havayolu şirketi Air France ile Yunan havayolu şirketi Olympic'in de öğlene kadar İngiltere'ye tüm uçuşlarını durdurduğu belirtildi.

ŞÜPHELİLER

Öte yandan Londra'da gece boyunca çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı bildirilirken, gözaltına alınanların sayısına ilişkin farklı bilgiler geliyor.

BBC televizyonu, yaklaşık 18 kişinin, Sky News televizyonu ise hedef alınan uçak sayısıyla aynı olan 20 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.


BLAİR BUSH'U HABERDAR ETTİ

İngiltere Başbakanlık sözcüsü ise İngiltere Başbakanı Tony Blair'in önlenen terörist plandan ABD Başkanı George Bush'u haberdar ettiğini söyledi.

Sözcü, önceki gün tatile çıkan Blair'in Londra ile sürekli temas halinde olduğunu ve operasyona tam destek verdiğini de belirtti. Bir polis sözcüsü, bir uçağı havadayken infilak ettirme amacındaki büyük bir terörist planın uygulanmasının, istihbarata dayalı, polisin terörle mücadele birimi ve güvenlik servislerinin ortak operasyonuyla önlendiğini söylemişti.

Saldırı planında uçağı, el bagajında taşınan bombalarla infilak ettirmenin amaçlandığını belirten polis, planda özellikle İngiltere-ABD seferi yapan uçakların hedef alındığını düşündüklerini ifade etmişti.

İngiliz havayolları British Airways, hükümetin talimatıyla İngiltere havaalanlarından kalkan hiçbir uçağa el bagajı kabul edilmeyeceğini bildirmişti. British Airways, bu talimatın İngiltere havaalanlarında faaliyet gösteren bütün havayolları tarafından uygulanacağını da açıklamıştı.

AJANSLAR

1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 İsrail kara harekatını askıya aldı
 Necef'te saldırı: 30 ölü
 Bir aylık acı bilanço
 Cenaze töreninde bile bombalandı
 İran kök hücreden koyun klonladı
 Bağdat'ı Berlin gibi bölecekler
 ABD Kongresi'ne Türk aday Osman
 Avrupa Birliği'nde "köstebek" krizi
 Ayrılan ikizlerin sağlık durumu iyi
 Bilgisayar ekranından 'dokunmatik' alışveriş
 Oğlunu emanet bırakıp tatile çıktı
 Sadece su içmek için çıkıyorlar
 Ünlü dans grubuna 'seksi kıyafet' cezası
 Kendi türüne karşı en merhametli hayvan, fil
 Hindistan'da iki eyalet daha 'kola'yı yasakladı
 Prens Charles 'tele kulak' kurbanı çıktı
SOLİ ÖZEL
İsten(mey)en rol?
Connecticut eyaletinde Salı günü...
Avrupa uzmanı
Avrupa uzmanı
Avrupa Kupaları'nda en başarılı Türk takımı olan Galatasaray, Çek...
11 Mehmet lazım
11 Mehmet lazım
F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında D.Kiev...
SPD'li politikacı seçim afişinde Atatürk'ü kullandı
SPD'li politikacı seçim afişinde Atatürk'ü kullandı
Almanya'nın başkenti Berlin'de 17 Eylül'de yapılacak eyalet...
'Türk halkının şanı budur'
Ankara'daki temaslarından sonra dün İstanbul'a gelen Kral Abdullah,...
Büyükanıt: Ordu yüzde 30 küçülecek
Orgeneral Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı olarak son demecini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu