Lezzet Güneşi
Çoko kurvasanlı ıslak kek
Yağlanmış 20 cm'lik kek kalıbına kurvasan parçalarını yayın. Üzerine çikolata parçalarını eşit olarak serpin. Yumurta ve şekeri koyu krema haline gelinceye kadar çırpın. Süt ve kremayı karıştırıp kaynama noktasına kadar ısıtın ve ateşten alın. Yumurtalı karışıma yavaş yavaş karıştırarak katın. Portakal kabuğunu ve portakal suyunu da ekleyip, tekrar karıştırın. Sosu kurvasan parçalarının üzerine yavaş yavaş, kurvasanların karışımı emmesini bekleyerek dökün. Üzerine fındıkları serpin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Kek kalıbında 10 dakika soğumasını bekleyip, ters çevirerek çıkarın. Dilimleyerek ve sıcak krema ile birlikte servis yapın.
MALZEMELER
* 4 adet kurvasan (doğranmış)
* 100 gr. bitter çikolata (doğranmış)
* 4 adet yumurta
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1.5 su bardağı süt
* 1 su bardağı krema
* 1/2 tatlı kaşığı portakal kabuğu (rendelenmiş)
* 1 çay bardağı portakal suyu
* 2 çorba kaşığı fındık
Limonlu sarmısaklı pilav
Kalın tabanlı ve yayvan bir tencerede yağı ısıtın, etleri ilave edin. Hızlı ateşte karıştırarak yaklaşık 4-5 dakika soteleyin. Soğan ve sarmısağı katın, karıştırmaya devam ederek 2 dakika daha soteleyin. Pirinci unlu suyu gidinceye kadar bol suyla yıkayın, süzün. Etlere ilave edin ve harmanlayın. Etli pirince su, havuç, domates, yeşil sivribiber, limon suyu, tuz ve karabiberi katıp harmanlayın. Isıtılmış fırın kabına boşaltın ve üzerine limon dilimlerini dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pirinç suyunu çekinceye kadar yaklaşık 25- 30 dakika pişirin. 15 dakika dinlendirin. Maydanoz serpip, sıcak servis yapın.
MALZEMELER * 500 gr. kuşbaşı et
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet orta boy soğan
* 2 diş sarmısak
* 2.5 su bardağı pirinç
* 2.5 su bardağı su
* 2 adet havuç
* 2 adet domates
* 5 adet yeşil sivribiber
* 1 adet limonun suyu
* 1 adet limon
* Tuz ve karabiber
* 1/2 demet maydanoz
* Dereotu
* Taze nane
Elmalı mus
Kısık ateşte tereyağı ve şekeri karıştırarak erittikten sonra ateşi orta dereceye yükseltin ve karışım altın sarısı renk alıncaya kadar karıştırarak pişirin. 2 çorba kaşığı krema ilave edin. Karamel kıvamına gelinceye kadar karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. 8 adet elma dilimi ayırın, kalan elma dilimlerini ekleyin ve 10-15 dakika pişirip, püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Büyük bir kaseye alın. Yumurta sarılarını ilave edip, iyice karıştırın. Soğumaya bırakın. Yumurta beyazlarını kar gibi köpük oluncaya kadar çırpın, elmalı karışıma ekleyip, yedirin. Kalan kremayı da koyulaşıncaya kadar çırpıp, elmalı karışıma ilave edin. Hazırladığınız karışımı 4 adet porsiyonluk kaba boşaltın. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirin. Ayırdığınız elma dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 50 gr. tereyağı
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1 çay bardağı krema
* 500 gr. elma (soyulmuş, ince dilimlenmiş)
* 2 adet yumurta (sarısı, beyazı ayrılmış)
|