kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Pilaki sarımsak ister
'Şimdiki müşteri tahsilli'
Pastırma mutlaka kuru olur
Tükenmezi bilir misiniz?
Pilaki sarımsak ister

Pilaki sarımsak ister


- Meyhane ile içkili lokanta arasında ne fark var?
- İçkili lokantalarda öğlenleri yemek çıkarılırdı, akşamları rakı mezeli servis olurdu. Yedi çeşit meze verirdik Hıristaki'de. Şimdi Rum usulü meze veriyoruz diyorlar. Nasıl veriyorsun? Ufak tabaklara koyuyorlar ve her birine bilmem kaç lira yazıyorlar. Yazılmaz! Madem Rum usulü, koy önüne bol bol. Sen koyuyorsun bir lokma kadar, hesabı yazıyorsun kol kadar. Masaya oturdun mu, bir defa fasulye pilaki, beyaz peynir, salata şart. Zeytinyağlı ufak ufak bir şeyler verilir ama pilaki şart. Dermasondan yapılırdı şimdi eşek fasulyesi dediğimizden yapılıyor. Pilakiye ne lazım, delikanlı abi?
- Valla biraz kereviz yaprağı, havuç gerekir.
- Başta sarımsak; her tabakta bulunacak. Kereviz yaprağı, çok değil. Havuç, patates lütfen gözükecek; şimdiki gibi doldurmayacaksın. Dolduruyorlar patatesi; aşçıya o kadar bağırıyorum. Eskiden işçi patrondan korkuyordu, şimdi patron işçiden korkuyor. Aman, kaçar diye. Hiçbir zaman kötüsü gidip iyisi gelmez; bu iş böyledir.
- Şimdi meze diye alışmadığımız şeyer geliyor. Örneğin deniz börülcesi.
- Deniz börülcesini yeni görüyorum. Ne diyeyim? Eskiden başkaydı. Harp yıllarında çok Alman, Fransız vardı. O dönemde İngilizler pek gelmezdi bizim buralara. İngilizce bilen de yok. Fransızca, Almanca geçerli o zaman. Konsoloslukta çalışmak üzere bir İngiliz geldi, yemek yiyecek; bizim antikacı Salamon'u bulmuş. O İngilizce konuşurdu. 'Herife bak' dedi bana; 'Bak ne diyor?' Durdum, 'Ne oldu?' dedim. 'Madem buraya tayin oldun, biraz Türkçe veya Fransızca ya da Almanca öğren dedim. Adam, 'Balık yüzmeyi İngilizler'den öğrendi', diye cevap verdi'. Hey gidi hey; artık torunum bana 'bay bay' diyor; herifin dediğine geliyoruz. Şimdi herkes İngilizce konuşuyor. Dedim 'Bay bay da ne?' Allahaısmarladık imiş.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Tarihi köşkte ızgara keyfi
 Ummanda mutfak derdi olmaz!
 Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
 Bahçe vaha gibi yemekler vasat
 Ailelerin de gittiği esnaf lokantası
 Seyyar tezgâhından AB'ye
 Boğaz'a nazır lezzet mekânı
 Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
 Sabahtan akşama kadar süren keyif
 Uskumru dolması en kral meze seçildi
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 Şampiyon artık Bodrum'da
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 Bize ait domates bile kalmadı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Minikler akrobatlığı çok sevdi
Minikler akrobatlığı çok sevdi
Akçay'da açılan sirk okulunun başarılı öğrencileri, geleceğin...
Mr.&Mrs. Smith imajı kâr etti
Mr.&Mrs. Smith imajı kâr etti
Ünlü markalar artık sadece ürün değil, belli bir imaj da satıyor. Bu...
Annenin güzellik reçetesi
Doğumun ardından kilo verilmeye başlanabileceğini belirten uzmanlar,...
Teknoloji harikası modern bir masal
Canavar Ev,en fantastik gelişimleri düzeyli bir mizahla destekleyerek kabul...
Koyu romantik, biraz da fantastik bir aşk hikâyesi
Romantizm, ah romantizm... Daha ilk anda, Warner Bros'un jenerik...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.