kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Sabah Çocuk
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Etler çok kaliteli
Türk mutfağının çağdaş yüzü
Etler çok kaliteli
Beğendiklerim
Beğenmediklerim

Etler çok kaliteli

Konyalı'nın baş aşçısı Aydın Demir daha önce Changa ve uzun süre de Çırağan Kempinski'nin içindeki Türk lokantası Tuğra'nın şefliğini yapmış, yemeklerimizin batılı damak ve estetik beklentilerine uygun biçimde nasıl sunulması gerektiğini iyi bilen, Türk mutfağının önde gelen ustalarından. Bir arkadaşımla mönünün belli başlı yemeklerini azar azar paylaştık. Hepsi birbirinden lezzetli ve kaliteliydi. Özellikle etlerin kalitesi, bence İstanbul'da Beyti ve Sardunya'dan sonra üçüncü sırada gelecek düzeydeydi. Buradaki bütün yemekler herhangi bir Batı ülkesinde en müşkülpesent yemek meraklılarını bile tatmin edebilecek düzey ve görünümde. Ayrıca da Türk yemeklerinin şaraplarla uyumunda zorluk yaşandığını iddia edenlerin Konyalı'da iddialarını geri almak zorunda kalacaklarına kuşkum yok. Sofraya, açılış mönüsünün yanında bir de tarihi Konya Lezzet Lokantası mönüsünün aynı basımı konmuştu. Üzerindeki damga pulunda 30 Ağustos 1946 tarihini gördüğümüz listedeki yemeklerin şu anda pek azı açılış mönüsünde yer alıyor. Garson, hedefin bu mönünün daha da gelişmişini uyarlamak olduğunu söyledi. Yemeklerin lezzet açısından eskisinden farkı yok. İlginç bir şekilde fiyatlarda da bir paralellik var. Şöyle ki; 1946 yılında kuzu tandır 26 kuruşmuş. Şimdiyse 26 YTL. Döner 23 kuruşken 23 YTL. Mönünün bütün yemekleri aynı paralelliği izliyor. Kanyon'daki Konyalı'da eski ve yeni mönüleri inceler, birbirinden lezzetli yemekleri tadarken duygulandığımı itiraf ederim. Türkiye'nin bazı açılardan geri gittiğini görüp üzülenlerdenim. Geçtiğimiz hafta sonu Konyalı'da yediğim yemek ise beni umutlandırdı. Tarihimizi günün koşullarına uygun biçimde yaşatmanın mümkün olduğunu gösteren çok iyi bir örnek bu restoran. Burası Türk mutfağının çağdaş yüzü. Nice 109 yıllara!..

Mutfak * * * * *
Servis * * * *
Ambians * * * * *
Kanyon Alışveriş Merkezi Kat 1, Levent
Tel: (0212) 353 04 50
DİĞER GURME HABERLERİ
 Ummanda mutfak derdi olmaz!
 Şöhretli aşçıların bavulunda ne var?
 Bahçe vaha gibi yemekler vasat
 Ailelerin de gittiği esnaf lokantası
 Seyyar tezgâhından AB'ye
 Boğaz'a nazır lezzet mekânı
 Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
 Sabahtan akşama kadar süren keyif
 Uskumru dolması en kral meze seçildi
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 Şampiyon artık Bodrum'da
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
ALİ ESAD GÖKSEL
Ummanda mutfak derdi olmaz!
Teknede mönü planlaması...
'Tutku, yaşla şiddete dönüşür'
'Tutku, yaşla şiddete dönüşür'
Ferhan Şaylıman, bir ayda üçüncü baskısını yapan Zaman Geriye...
Saatiniz kaç pırlantalı?
Saatiniz kaç pırlantalı?
Son yıllarda saatin önlenemez yükselişi, ünlü modaevlerini bile saat...
Yaza damga vuranlar
Sezona hızlı bir giriş yapan Kenan Doğulu'nun Çakkıdı, Demet...
Venedik'te aşk bir film gibidir
Filmlerdeki gibi bana sarıldı ve yanak yanağa vals yaparak San Marco...
Superman gel bizi kurtar
1987'de şanına yakışmayan başarısız bir devam filmiyle sinema dünyasına veda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.