|
|
|
|
Türkbükü'nde İtalyan şöleni
Bodrum Maki Hotel'in içinde açılan Makitalia Ristorante, İtalyan lezzetlerinden oluşan bir mönüye sahip. Restoranda her şey, ünlü şef Carlo Berdandini'nin danışmanlığındaki bir İtalyan ekibine teslim
Bodrum deyince akla gelen ilk yerlerden biri olan Türkbükü, birbirinden iddialı ve değişik restoranları, barları ve kafeleriyle dikkat çekiyor. Bu mekânlara bu yaz Maki Hotel'in içinde açılan İtalyan restoranı Makitalia Ristorante de eklendi. Uzun yıllar Four Seasons Hotel'in mutfağının başında olan, ünlü İtalyan şef Carlo Bernardini'nin danışmanlığını yaptığı Makitalia, otelin iskelesi üzerinde konumlandırılmış. "İtalya'nın geleneksel misafirperverliğini, masadaki ve kadehteki kalitesini yansıtabileceğimiz bir yer yaratmaya çalıştık," diyen Carlo Bernardini, felsefelerinin de sade bir mekân yaratmak olduğunu söylüyor. Makitalia'da yemekler, yine İtalya'dan gelen şef Salvatore Bruni ve Yiyecek İçecek Müdürü Alessia di Gino tarafından hazırlanıyor. Restoranın mönüsü ise doğal malzemelerin kullanıldığı lezzetlerden oluşuyor. Carlo Bernardini; "Amacımız, son derece sade bir şekilde kullandığımız yerel malzemeleri zengin ve neşeli bir şekilde sunmak. Amalfi kıyılarında bir Napolili şef ya da Pantelleria'da bir Sicilyalı şef nasıl o yörelerin malzemeleriyle İtalyan lezzetleri yaratıyorsa, biz de Makitalia'da konuklarımıza Ege bölgesine uygun İtalyan lezzetleri sunuyoruz," diyor. Restoranın mönüsündeki spesiyallerin başında ince et dilimleri, domates-mozeralla salatası, midyeli makarna, deniz mahsullü risotto geliyor. Bernardini mönüdeki her bir yemeği, İtalya'da yediklerinizle aynı lezzette bulacağınızı iddia ediyor. Makitaila'da öğlen ve akşam yemekleri için iki ayrı mönü bulunuyor. Öğlen mönüsünde Carpaccio di Polpo, Spiedino Pesce Misto , Makitalia Cassatta ile, akşam mönüsünde ise Gamberoni Alla Griglia, Melanzane Parmigiana ile İtalyan lezzetleri Bodrum gecelerine taşınıyor. "Farklı ve büyük birçok projede yer aldıktan sonra en büyük uğraşım kendimi tekrar etmemek. Bu da beni hem mutfakta, hem serviste yeni fikirler bulmak için motive ediyor," diyen Carlo Bernardini sözlerine şöyle devam ediyor: "Çoğu İtalyan şef gibi biz de yaşadığımız yeri çok seviyoruz. Sevmekle de kalmayıp yaşadığımız bölgenin havasından, toprağından, denizinden, ürünlerinden yararlanmayı biliyoruz."
|
|
|
|
|
|
|
|
|