|
 |
 |
 |
|
 |
 |

Teröristlere lanet yağdı
PKK'lı teröristlerle çatışmada şehit düşen 7 asker, iki polis ve bir korucu dün törenlerle toprağa verildi. Şehit cenazelerinde PKK'ya lanet yağdı, hükümet protesto edildi. Konya'da toprağa verilen er Orçun Yaldır'ın annesi "Bu vatana üç şehit verdim, canımı da veririm" dedi.
Türkiye evlatlarına ağladı
Şehit düşen askerlerin cenazesi ülkenin dört bir yanında büyük acı ve protestolarla toprağa verildi. Türkçe ve Kürtçe yakılan ağıtlar birbirine karıştı. Halk, cenazeye katılan yetkililere, 'artık bu son olsun' çağrısında bulundu.
Konya Üç şehit verdim canımı da veririm Siirt'te şehit olan askerlerden jandarma er Orçun Yaldır, Konya'da toprağa verildi. 1994'te annesinin kuzeni Mardin'de, 2004'te de dayısı Şırnak'ta şehit olan ve kendisi de izne geleceği günden bir gün önce şehit düşen Yaldır'ın yakınları teröre lanet yağdırdı. Annesi Gülizar Demir oğlunu, "Daha önce ailemizden iki şehit verdik. Bu vatan için kendi canımı vermeye de hazırım" sözleriyle uğurladı. Şehit erden 3 gün önce izinli olarak Konya'ya gelen koğuş arkadaşı Nurullah Aydın ise "Orçun'la hep yan yana operasyona gittik. İlk defa onu yalnız bıraktım" dedi.
Ankara Terör örgütüne büyük öfke yağdı Eruh'ta şehit düşen piyade komando er Sedat Akça için Polatlı'da düzenlenen cenaze töreninde hayat neredeyse durdu. Binlerce vatandaşın katıldığı törende öfke hakimdi. Gençler, dev Türk bayraklarının altında toplanarak, kortej oluşturdu. 'Hükümet istifa' sloganlarının atıldığı törende, vatandaşlar tepkilerini cenaze namazına katılan Devlet Bakanı Şener ile İçişleri Bakanı Aksu'ya yöneltti. Törene katılan Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, anne Seyide Akça ile baba Salih Akça'ya başsağlığı diledi. Şehit erin cenazesi şehitlikte toprağa verildi.
Mersin Bayrak ve gözyaşı birbirine karıştı Şırnak'ta şehit düşen askerlerden jandarma komando çavuş Yalçın Duman, Mersin'de toprağa verildi. Cenazeye oğlunun fotoğrafıyla katılan, 3 ay önce yine Şırnak'ta şehit düşen uzman çavuş Murat Tutal'ın annesi Halime Tutal, Duman'ın tabutuna sarılarak, "Oğlumun silah arkadaşıymışsın. Murat'ıma selam söyle. Anan iyi de. Kokusunu çok özlediğimi söyle" diye ağıt yaktı.
Tunceli Oğullarını Kürtçe ağıtla uğurladılar Siirt'te şehit olan jandarma komando er Erdal Güneş için Tunceli'de düzenlenen törene katılan 5 bin kişi PKK'yı lanetledi. Törende, şehit erin annesi Firaz Güneş ile kızkardeşi Mehtap, Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp, Kürtçe ağıtlar yaktı. Yaslı anne ve kız kardeşi güçlükle sakinleştirildi. Törende konuşan jandarma kurmay Albay Mustafa Koç, "Aziz şehidimiz. Sen, her zaman gururla anılacaksın. Silah arkadaşların olarak senin aziz hatıranı minnetle anacak ve yaşatacağız" dedi. Erin cenazesi Cemevi'nde kılınan namazdan sonra Ulupınar Köyü'nde toprağa verildi.
İzmir Şehit amcasının adını taşıyordu Siirt'te şehit düşen jandarma komando onbaşı Kamil Alkan (20), İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Konaklı beldesinde toprağa verildi. Konaklı Meydan Camisi'ndeki törende, şehit Alkan'ın annesi Vesile (36) ve babası Mehmet Alkan (42) gözyaşı döktüler. Anne Alkan sık sık ağıtlar yaktı. Törene katılan Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, şehidin dedesi Hasan ve babaannesi Fadime Alkan'ın ellerini öptü. Tuğgeneral Canbolat, ''Sizin acınız, bizim acımızdır'' diye aileyi teselli etti. Kamil Alkan'a 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatında şehit olan amcasının adının verildiği belirtildi.
İzmir Bakan'ın çelengi parçalandı Eruh'ta şehit düşen jandarma komando er Mustafa Akmansoy, İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Ulucak beldesinde toprağa verildi. Evliliklerinin 1. yıldönümünde şehit düşen Akmansoy'un eşi perişan oldu. Konuşmalar sırasında, cenazeye katılanlar arasında bir grup, İçişleri Bakanı Aksu'nun çelengini tahrip etti.
Van - Batman Cenazeleri memleketlerine gönderildi Van'ın Özalp ilçesinde şehit olan polis memuru Serdar Özkılınç 28) için Van Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Cenazesi Kırıkkale'ye gönderildi. Batman'ın Gercüş ilçesinde şehit olan polis Erkan Serdar Sallar'ın cenazesi de memleketi Ankara'ya gönderildi.
|
|
|
|
 metın bayar 19.07.2006 00:00:17 h arika yazı tüm düşüncelerimi dile getirmiş ellerinize saglık
 ülkü - 18.07.2006 14:16:57 bişeyler yapmanın zamanı geldi artık diyenler : bu zaman çoktan geçmedimi;gözünüzü açmak için daha başımıza neler gelmesi gerekiyor.inşallah gün gelir de sevdiklerinizi kaybetmek zorunda kalmazsınız.o zaman tırnaklarınız geçecektir şehitlerimize kıyanlara.canınız yanacaktır çünkü.biraz hareket Allah aşkınıza laf değil.
 osman bakır 18.07.2006 12:38:37 İnsanlar artık bazı şeylerin farkına varmalı ona göre davranmalı, özgürlük insan hakları diyerek devlete millete kurşun atanlar sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya gezerken bizde şehitlerimize ağıt yakmaktan başka toplum olarak bunun önlemini almanın zamanı geldi bizi istemeyeni biz hiç istemeyiz lütfen bu bir avuç çapulcuya ve yandaşlarına tepkisiz kalmayın gerekirse sokağa dökülelim, gerekirse mitingler yapalım ama artık bu evlatlarımızı en güzel çağlarında toprağa vermeyelim.....
|
|
 |
|
 |
|