kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Baklava Gaziantep'te yapılır, Gaziantep'te yenir'
Dünyanın en lezzetli fıstığı
'Baklava Gaziantep'te yapılır, Gaziantep'te yenir'

'Baklava Gaziantep'te yapılır, Gaziantep'te yenir'


Gelelim ağız tadı, baklavaya. Antep'e gidip de İmam Çağdaş'a uğramadan dönmek olmayacağı için, son gün bu kebap ve baklava tapınağının yolunu tuttum. Dantel kadar ince ve ağızda dağılan lahmacunla başlayan yemek serüveni azar azar olmak üzere hemen tüm kebap çeşitleriyle devam etti. Bugüne dek bu kadar lezzetli kebaplar tatmadığımı itiraf ederim. Ancak asıl büyük olay, yemeğin sonunda gelen bol fıstıklı kare baklava, fıstık ezmesi ve bülbül yuvası oldu. Ağızda eriyen, tereyağının ve yarı olgun, zümrüt yeşili fıstığın olağanüstü aromalarının damakta yarattığı şöleni tarif etmek çok zor. Babası ve oğlu ile birlikte restoran ve baklavacı dükkanını işleten Burhan Çağdaş çekingen, son derece mütevazı bir Anadolu beyefendisi. Tam da "Bu baklava İstanbul'da da bulunabilse, ne kadar iyi olur" diye aklımdan geçirirken, Burhan bey, "Babam, baklava Gaziantep'te yapılıp yenmeli, diyor," diye hayallerimi yıktı. Lezzetin büyük ölçüde Antep'in kuru havasından ve baklavanın geleneksel odun fırınında pişirilmesinden kaynaklandığını, modern fırınlara göre daha uzun sürede pişen baklavanın daha farklı olduğunu da anlattı. Kısa sürede geliri katlamak gibi bir hırs olmayınca, işte böyle nefis şeyler üretilebiliyor. Antep'ten ufkum genişlemiş, damak belleğim zenginleşmiş olarak ayrıldım. Ancak Mehmet Aslan haklıydı. İstanbul'da bir buzdağına benzetebileceğimiz Antep mutfağının olsa olsa suyun üzerinde kalan kısmını tanıyabilmiştim. Suyun altındaki lezzetler ise beni bekliyor. En kısa zamanda Antep yemeklerini öğrenmeye başlamak üzere tekrar gideceğim. Gaziantep olağanüstü bir lezzet hazinesi.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Gıda zehirlenmesi tezgâhlarda...
 Yaz aylarının leziz dumanı
 Bize özgü lezzetler hangileri?
 Prensesi uyutmayan minik yeşil tane
 Tavuklarımıza lezzet geldi
 'Baklava bizimdir bizim kalacaktır'
 Ece'den mutfak dersleri
 Kahvaltıda Van lezzeti
 Bulgur sonunda sınıf atladı
 Zengin olmanın derdi başka
 Bize de mi lolo?
 Isparta'yı mutlaka keşfedin
 Şarapçıların bilek güreşli
 Ağız tadıyla okunacak dergi...
 Kırmızı noktalı kahvehaneleri bir padişah kapattı diğeri açtı
 Anne kahvaltısı için günün her saati gidilebilir
 Kuşkonmazın zamanı geldi
 Şarap dünyasının son gözdeleri
 Mis kokan zencefilli kurabiyeler
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Gıda zehirlenmesi tezgâhlarda...
Kokoreç ve döner gibi,...
Gidip Himalayalar'da bir mağarada oturalım bari
Gidip Himalayalar'da bir mağarada oturalım bari
Ferrari'sini Satan Türk Bilge Ersin Pamuksüzer, "Hayatımız işgal...
'Bu koleksiyonun modası geçmez'
'Bu koleksiyonun modası geçmez'
İlk jean'ini 1972 yılında üreten Gas firmasının sahibi Claudio...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.