Limonlu piliç sote
Isıtılmış yağda ve orta ateşte, soğan ve sarmısakları yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Piliç etleri, limon kabuğu ve mısırları ekleyip, üzerini bir kapakla kapatarak 5 dakika pişirin. Biberleri, limon suyu ve kimyonu ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Arzuya göre haşlanmış pirinç ile beraber servis yapın.
MALZEMELER n 1/2 paket piliç göğüs kuşbaşı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 2 diş sarmısak (ince doğranmış)
* 1 çorba kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş)
* 10 adet mısır turşusu
* 2 adet yeşil dolmalık biber (iri doğranmış)
* 2 adet sarı dolmalık biber (iri doğranmış)
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1 çay kaşığı kimyon
|