kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Geleneksel şeflerimiz artık teknolojiye alıştı
Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
Geleneksel şeflerimiz artık teknolojiye alıştı
Evlerde de buharlı fırın kullanılacak
Bulaşık için 60 saniye yeterli

Geleneksel şeflerimiz artık teknolojiye alıştı


* Modern mutfak cihazlarının aşçılara yol gösteren el kitapları Batı mutfaklarına göre hazırlanmış oluyor. Bizim aşçılarımız Türk yemeklerinin bu cihazlarla pişirilemeyeceğini öne sürüp uzun süre bunların mutfaklarına girmesini engellediler.

* Geleneksel şeflerimiz, önce bu teknolojinin bizim mutfağımıza uygun olmadığını düşündüler. Ancak çok kısa sürede ayak uydurdular, sonuçlar da öyle olmadığını gösterdi. Örneğin doğru cihazlar kullanırsanız daha iyi zeytinyağlılar yapılabildiğini görürsünüz. Aşçılık sektörü bu değişimi yaşıyor. Kepçe ve kazan döneminin hızla kalktığını söyleyebilirim.

* Fırınların yanında bir başka dolap gördük, hızlı soğutucu bir dolap.

* Bu cihazlarla ister pişirir pişirmez yemeğinizi şoklayarak çok hızlı dondurabilir, sekiz ay kadar bekletebilirsiniz, isterseniz sadece hızlı soğutarak beş altı gün sonra servis edilmek üzere saklayabilirsiniz.

* Lezzetinde herhangi bir kayıp olmuyor, tazeliğini muhafaza ediyor.

* Mikroplar yaklaşık doksan dakikada bir, geometrik olarak çoğalır. Siz onlara çoğalma fırsatını vermeden, hareket edemeyecekleri bir soğukluğa, üç dört derecelere indirerek hemen buzdolabına alıyorsunuz.

* Bu marifetli fırınlar ızgara da yapıyor, değil mi? Ev fırınları o sıcaklığa çıkmıyor; 300 derecenin üzerine çıkması lazım.

* Ev tipi fırınların bir sakıncası daha var. Hafta sonu balık pişirmek istediğim zaman fırının kapağını açtığımda, yeniden kendini toparlaması, istenen sıcaklık derecesine ulaşması çok uzun süre alıyor. 250 veya 220 derecelik fırın hemen 140-150 dereceye düşüyor; balık da o sırada kendini bırakıyor.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Seyyar tezgâhından AB'ye
 Boğaz'a nazır lezzet mekânı
 Yüz milyon yıllık tarih kitabı: Şarap
 Sabahtan akşama kadar süren keyif
 Uskumru dolması en kral meze seçildi
 Türk mutfağının çağdaş yüzü
 Manzara mükemmel mönü esprili
 Cankurtaran'da balık keyfi
 Kebap ve tatlı dünyasında bir dev
 Başkentin ünlü lezzet durağı
 Şampiyon artık Bodrum'da
 700 kişilik 'butik' kebapçı
 Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet
 'Şimdiki müşteri tahsilli'
 Bize ait domates bile kalmadı
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
 Tohumun kontrolü çok zor
 Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Ah bu şarkıların gözü kör olsun
Ah bu şarkıların gözü kör olsun
Artık Sevmeyeceğim, Buruk Acı, Ağlama Değmez Hayat, Ferideve...
Demiryolu çalışanları podyumdan çıkmış gibi
Demiryolu çalışanları podyumdan çıkmış gibi
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 150'inci kuruluş...
Eğlence ateşi yükseliyor
İstanbul dışına çıkanlar için Bursa'dan Antalya'ya Bozcaada'dan...
Ferrari'sini satan Türk bilge
Ericsson Türkiye'nin eski genel müdürü, Mehmet Emin Karamehmet'in sağ...
Genç bir kız cinselliğin dikenli yollarında...
Her yaz olduğu gibi bu yaz da erotik nitelikleriyle ön plana çıkan filmler...
Şeytan bu filmin neresinde?
Eski, güzel günlerde, hevesli genç sinemacılar ilk filmlerini genellikle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.