|
|
|
|
|
|
Buharda yemek modası
Buharda pişirme, sağlıklı yemek denilince akla gelen ilk pişirme yöntemlerinden biridir. Yağ kullanılmadan sadece suyun buharı ile piştiği için yemekler daha iyi korunur. Bu yöntemle pişen yemeklerin sindirimi kolay, besin değeri kaybı çok az olur. Örnek vermek gerekirse; buharda pişmiş bir brokolinin C vitamini değeri yüzde 84'ken, haşlanmış bir brokolide bu oran sadece yüzde 40'tır. Bunları neden anlatıyorum diye soracak olursanız geçenlerde Nişantaşı Reasürans karşısındaki Cafe Chatal'a uğradım. İşletme müdürü Dağhan Bozkurt ile konuşurken bana müşterilerinin artık yağda ve ızgarada pişmiş yemekler yerine daha sağlıklı yemekler istediklerini bu doğrultuda da kendilerinin buharda, bambuda pişmiş yemekleri mönüye koyduklarını söyledi. Şimdilik balık, tavuk ve Çin mantısı koymuşlar. Bambuda pişirmelerinin nedeni de şu: Bambunun araları açık olduğu için buhar içeriye giriyor ve yemeklerin daha çabuk pişmesini sağlıyor. Ben tavuklu olanı denedim. İçinde limon yatağında brokoli, Brüksel lahanası, havuç, soya filizi; onun üzerinde de tavuk parçaları vardı. Sossuz yapamam diyenler içinde yanında zencefilli soya ve chili sos vardı. İçecek olarak da yüzde 100 sebze ve meyvelerden yapılmış bir kokteyl içtim. Tam sağlıklı, lezzetli ve vücudum için gerekli olanı aldım diyebilirim. Cafe Chatal'da ayrıca birbirinden lezzetli sıcak tortilla ekmeğine sarılmış wraplar, ızgara hellim salatadan acılı Meksika salataya toplam 10 çeşit salata, lezzetli hamur işleri ve çok satan Chatal kebabı tadabilirsiniz. Tatlıların hepsi de ev yapımı ve kendi imalatları... Kokteyl konusunda da iddialı olan Chatal kendine özgü hazırladığı charpar kokteyli'nin yanı sıra elmalıdan çikolatalıya kadar geniş martini çeşitleri sunuyor. Ayrıca Dağhan'la konuşurken eylül ayından itibaren el yapımı çikolatalı truffle'ların da yapımına başlayacaklarını söyledi. Tel: 0212-233 17 61
Sinan Özedincik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|