| | Yaz aylarının leziz dumanı Balkondan ormana, terastan bahçeye sosyal yakınlaşmalara da fırsat tanıyan mangal keyfi her yerde karşımıza çıkmaya başladı. Ve yine bütün kış elini evin hiçbir işine değdirmeyen aile reisleri, mangal partilerinin başrol oyuncusu. Her Türkün evinde küçük bir mangal bulunur. Bir kış...devamı |
|
| | Dünyanın en lezzetli fıstığı Tadan herkesin hemfikir olduğu bir konu: Antep fıstığı gibisi yok! Ancak dünya pazarında hiç esamesi okunmayan fıstığımızın, hak ettiği yeri ne zaman alacağı merak konusu.. Lübnan asıllı Amerikalı gazeteci Jamal Rayyis Antep fıstığı ile tanışmasını anlatırken gözleri parlıyordu: "Ağabeyim...devamı |
|
| | Bize özgü lezzetler hangileri? Coğrafi İşaretleme Sistemi, ülkemize özel lezzetlerin korunmasını sağlayacak çok önemli bir sistem. Üstelik başarısı da kanıtlanmış. Türk baklavasına sahip çıkabilecek miyiz, yoksa bu güzelim tatlımızı birileri elimizden alacak mı? Gemlik zeytini Ayvalık'ta yetiştirilecek olursa, buna...devamı |
|
| | Prensesi uyutmayan minik yeşil tane Yatağının altındaki tek bezelye tanesi yüzünden uyuyamayan prenses; dereotlu, kuzu etli araka bezelye yeseydi acaba ne olurdu? Eski Yunan ve Roma'da sofraların vazgeçilmezi olan bezelye, Kristof Kolomb ile Amerika'ya atladı. Andersen'in Prenses ve Bezelye Tanesi masalını...devamı |
|
| | Tavuklarımıza lezzet geldi Bir süre önce "Tavuğumu istiyorum," diye isyan etmiştim. Şimdi de bir müjde vermek istiyorum. Artık ülkemizde en müşkülpesent gurmeleri bile tatmin edebilecek 'tavuk eti' bulunuyor. Tavuğun sofralarımızda önemli bir yeri vardı bir zamanlar. Örneğin benim çocukluğumda bizim evimizde tavuk...devamı |
|
| | 'Baklava bizimdir bizim kalacaktır' Bizler, kendi kafamızda yarattığımız efsanelere inanıyoruz. Bunların ne kadar gerçek olduğuna kafa yormayıp araştırma bile yapmıyoruz. Tabaktaki baklava karikatürü üzerinde Kıbrıs Rum bayrağını görünceye kadar baklavamıza ne kadar sahip çıktık?. İktidar ile muhalefetin karşılıklı...devamı |
|
| | Ece'den mutfak dersleri Geçtiğimiz ekim ayında açılan Kapadokya Meslek Yüksek Okulu, gencecik aşçılar yetiştiriyor. Öğretmenleri ise İstanbul'daki ünlü Ece Bar'ın sahibi Ece Aksoy. Mustafapaşa Ürgüp'ün minik bir kasabası. Hani şu meşhur Asmalı Konak'ın bulunduğu, adını daha önce hiç duymamış yüz binlerce...devamı |
|
| | Kahvaltıda Van lezzeti Atatürk'ün en sevdiği mekânlardan olan, bir zamanların ünlü gazinosu Belvü, bugün restoran ve kafe olarak yoluna devam ediyor. Atmosferi ve yemekleriyle vazgeçilmezler arasına giren mekândaki brunch'ta konuklar, Van'ın ünlü yiyecekleriyle ağırlanıyor. Bazı mekânlar sadece lezzetleriyle...devamı |
|
| | Bulgur sonunda sınıf atladı Batı'da pişenin her zaman bize de düştüğü gibi yakında en lüks restoranlar da bulgurlu şık spesiyaliteler hazırlamaya başlayacak. Bol bulunan, sıradan görünen şeyleri küçümseme gibi bir özelliğimiz var. Bulgur da onlardan. Osmanlı saray mutfağı ile son yıllarda yazılmış kitapları açın,...devamı |
|